Zes seconden van Danielle Bakhuis + winactie

zes seconden coverZes seconden zijn voorbij voordat je het beseft… In zes seconden kan veel gebeuren. Het lijkt niets, maar dat is schijn… want in zes seconden kan je leven in een hel terecht komen.

De zestienjarige Jasmijn en haar drie vriendinnen Jacky, Olivia en Hanna spelen graag  “Zes seconden” een soort variant van  truth or dare en gebaseerd op een gevaarlijk en agressief spel. Om de beurt geven ze elkaar ludieke, gemene en vernederende opdrachtjes die zes seconden duren. Één iemand uit het vriendengroepje neemt het dan op met de camera.

Op een dag krijgen ze eindelijk de uitnodiging voor het Feest. Een zwaarbewaakt Feest, waar je alleen mag komen op uitnodiging. Een Feest met regels, waaronder de eerste regel: ‘Zwijg als het graf over het feest”. Op het Feest wordt traditioneel een gevaarlijk spel gespeeld: “De Afrekening”.  Alle genodigden staan gemaskerd in een cirkel en gooien om de beurt geld op de grond. Het bedrag wordt steeds hoger. Wie als eerste voor het geld gaat, krijgt zes seconden de tijd om alles bij elkaar te graaien. Maar in die tussentijd wordt die persoon door alle spelers zes seconden lang geslagen en geschopt.

Op het moment dat iemand op het geld afgaat staat Jasmijns er verstijft bij te kijken. Jasmijn voelt zich eenzamer dan ooit en voelt zich machteloos als ze merkt dat de meest agressieve speler de zes seconden allang is gepasseerd, maar toch heftig door blijft trappen.  Het loopt totaal uit de hand. Wie is het slachtoffer? Wie is deze gewelddadige speler?

Een heftig ya-thriller, over zinloos geweld, dubbele agenda’s en groepsdruk. Jasmijn heeft het gevoel dat de vriendschap veranderd is na het Feest. Haar vriendinnen lijken er totaal niet mee te zitten met de gevolgen van het Feest. Maar bij Jasmijn zit het niet lekker en ze gaat dan ook op onderzoek uit. Alleen vergeet ze wel de regel: “Zwijg als het graf over het feest”. En dit komt haar duur te staan. Het boek heeft dan ook een constante spanningsboog en Danielle Bakhuis weet vaak verrassend uit de hoek te komen.

Wat ik zelf heel fijn vond was dat het niet gelijk duidelijk was hoe het zat. Er zijn diverse rookgordijnen opgezet, waardoor er meerdere verdachten zijn. Halverwege het boek had ik zelfs het gevoel dat elk personage wel een motief had. Bij sommige thrillers heb ik vaak door wie het kan zijn en nu was dat dus niet het geval.

Ik lees altijd voor het slapengaan en ik moest nog een kwart. Ik besloot het boek uit te lezen. Het wordt dan ook steeds luguberder en zelfs een nachtelijk kerkhof speelt een rol in het verhaal. Gelukkig weet Danielle Bakhuis goed waar de grens ligt en gaat ze er net niet overheen. ‘Zes seconden’ is een hedendaagse ya-thriller, voor fans van Mel Wallis de Vries zal dit boek zeker een aanrader zijn!

Ik mag in samenwerking met de uitgeverij één exemplaar van ‘Zes seconden’ verloten onder mijn lezers! Vertel over jouw spannendste zes seconden ooit in een reactie onder deze post en de leukste inzending wint. Je kan meedoen tot en met 11 december. Succes allemaal!

Winactie is gesloten!


12 reacties

 • 28 november, 2014 om 18:13
  Christina Brouwers zegt:

  Mijn spannenste waren toch wel op het moment dat ik tegenover arts zat en de uitslag goed of kwaadaardig zou krijgen. Voor mij was goedaardig het beste nieuws van die dag. Maar dat zijn niet mijn leukste 6 seconden 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Christina Brouwers Beantwoorden

 • 28 november, 2014 om 20:41
  patriciacatsburg zegt:

  Mijn spannenste seconden waren tijdens een gewapende overval bij mij in de zaak bijna 7 jaar geleden maar nog kan ik het voor me halen

  Ikhartje(1) deze reactie

  patriciacatsburg Beantwoorden

 • 28 november, 2014 om 21:06
  Wollige Wolkjes zegt:

  Mijn spannendste 6 seconden was toen ik mijn eerste positieve zwangerschapstest vasthad. Ik studeerde nog, nam de pil en was 1 dag overtijd. Mijn vriendje drong aan om een test te doen en het duurde nog geen 10 seconden voor de uitslag erop kwam. Ik bleek al 8 weken zwanger te zijn.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Wollige Wolkjes Beantwoorden

 • 28 november, 2014 om 22:00
  Elly van der Meer zegt:

  Mijn spannendste secondes waren vorige week toen ik bijkwam na een overdosis medicatie. Gelukkig geen schade, maar spannend was het zeker. Na negen uur bijkomen, het had anders kunnen aflopen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Elly van der Meer Beantwoorden

 • 29 november, 2014 om 08:55
  Marit zegt:

  wachten op de uitslag van mijn examen

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marit Beantwoorden

 • 1 december, 2014 om 15:56
  ingrideke zegt:

  Mijn spannendste momenten was toen ik een auto rechtstreeks op mijn kinderen zag afkomen. Ik had nog juist tijd om een ruk aan hun arm te geven of ze hadden morsdood geweest

  Ikhartje(2) deze reactie

  ingrideke Beantwoorden

 • 2 december, 2014 om 13:19
  Bep Heutink zegt:

  wachten in de wachtkamer van de huisarts op de uitslag, die gelukkig goed was.

  Ikhartje(2) deze reactie

  Bep Heutink Beantwoorden

 • 6 december, 2014 om 18:04
  zoe zegt:

  mijn spannendste 6 seconden waren toen ik werd aangereden en de auto gelukkig alleen mijn achterwiel raakte. Ik hield er alleen wat beurse plekken aan over, maar het had veel slechter af kunnen lopen..

  Ikhartje(1) deze reactie

  zoe Beantwoorden

 • 11 december, 2014 om 09:46
  Martine zegt:

  Mijn spannendste 6 seconden waren toen ik een keer op ponykamp was. We zaten in een stevige rengalop toen mijn stijgbeugel brak. We reden in een hele grote groep dus ik was echt bang om eraf te vallen en vertrapt te worden door al die paarden. Gelukkig is er niks mis gegaan, maar dat was wel even een adrenaline momentje!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Martine Beantwoorden

 • 11 december, 2014 om 20:19
  Désirée van der Heijden zegt:

  Mijn spannendste zes seconden waren toch wel toen de verpleegkundige de gang oprende omdat de hartslag van mijn eerste nog ongeboren zoontje wegviel van de monitor tijdens de bevalling. Ze rende weg om hulp te halen. Ik dacht echt dat hij dood was…, maar gelukkig hield ik een uurtje later mijn kerngezonde eerste kindje in mijn armen

  Ikhartje(1) deze reactie

  Désirée van der Heijden Beantwoorden

 • 11 december, 2014 om 20:51
  biebmiepje zegt:

  Mijn spannendste zes seconden waren de seconden dat mijn pasgeboren baby (terwijl ik op de operatietafel lag) beademd werd omdat hij tot 2x aan toe stopte met ademen… Op het moment was ik me daar helemaal niet van bewust, ik hoorde het later pas van mijn man. Heftig…

  Ikhartje(2) deze reactie

  biebmiepje Beantwoorden

 • 11 december, 2014 om 21:14
  Sylvia zegt:

  Mijn spannendste zes seconden waren op het moment dat ik de jongen waar ik al 5 jaar op verliefd was mee uit durfde te vragen en op zijn reactie wachtte.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Sylvia Beantwoorden

Reageer op: Zes seconden van Danielle Bakhuis + winactie

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten