Het spel van Floor van Renee van Amstel

het spel van floor coverHet spel van Floor is het tweede deel in de Floor-serie en eigenlijk vond ik deze nog beter dan de eerste! Het zijn bdsm-romans, maar heel anders dan de Vijftig tinten flut (o ja, het was grijs, toch?) Hier zit een verhaal in en de personages zijn intelligent en geloofwaardig!

In dit tweede deel heeft Floor haar leven radicaal veranderd. Ze gaat werken op de afdeling marketing bij een glossy tijdschrift. Ze probeert Rick te vergeten, maar dat lukt niet echt goed. Het is haar nadien ook niet meer gelukt om de juiste persoon te vinden die haar tegemoet kon komen in haar verlangens naar bdsm.

Tijdens het schieten van een commercial voor het tijdschrift komt ze Jon tegen. Jon is cameraman en Jon heeft die ene bepaalde attitude… Jon is Dom en hij ziet al meteen dat Floor sub is.

Jon is heel ervaren in bdsm en vooral in bondage. Floor is gelukkig dat ze eindelijk weer de bdsm mag ervaren waar ze al die tijd naar verlangt heeft. Ondertussen werkt het tijdschrift aan een bdsm-special en na groot succes wil het tijdschrift de lezers ook een ‘cursus bdsm’ aanbieden. Alles lijkt bij Floor waanzinnig goed te gaan, maar dan komt ze Rick weer tegen…

In dit tweede deel wordt vooral het psychologische en mentale van bdsm omschreven. Verder wordt er ongemerkt veel informatie over bdsm verweven met het verhaal. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de passages met bdsm-sessies, maar dan wel integer en stijlvol gebracht. Het verhaal raakte me. Ik heb zelfs even gehuild. Als Floor zich even niet goed voelt en geen raad weet met haar gevoel. Dat bracht wel even tranen in mijn ogen ja.

En ik heb het al eerder gezegd, maar de Nederlandse bdsm-romans zijn voor mijn gevoel beter dan de Amerikaanse. Renee van Amstel heeft echt veel research gedaan. Tel daarbij op dat de hoofdpersonen intelligent zijn en dat leest voor mij ook al veel prettiger. Ik geef vijf sterren… omdat de erotische passages integer zijn beschreven en mooi in balans zijn met de rest van het verhaal, omdat het boek mij echt geraakt heeft en mij zelfs liet huilen. En omdat bdsm op een toegankelijke én positieve manier wordt beschreven!


5 reacties

 • 11 mei, 2013 om 09:25
  Joany de Vries zegt:

  Ik heb het eerste deel ook gelezen, maar laat het daarbij. Ik ben niet zo’n fan van dit genre.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 11 mei, 2013 om 10:29
  Kat zegt:

  Ik heb het eerste deel ook gelezen, maar was niet heel erg onder de indruk, maar jouw recensie maakt dat ik toch nieuwsgierig wordt naar deel twee.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Kat Beantwoorden

 • 12 mei, 2013 om 09:02
  Esra Ploeg zegt:

  Als je er één gelezen hebt, heb je ze allemaal gelezen, boring.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Esra Ploeg Beantwoorden

 • 12 mei, 2013 om 11:49
  leesdame zegt:

  Hoi Esra, je hebt wel een punt hoor… zeker wat betreft de Amerikaanse titels en die skip ik ook! Daarom zijn de Nederlandse titels een verademing om te lezen. Die zijn een stuk realistischer en hebben gelukkig ook inhoud.

  Ikhartje(0) deze reactie

  leesdame Beantwoorden

Reageer op: Het spel van Floor van Renee van Amstel

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten