11 mei 2013

Het spel van Floor van Renee van Amstel

het spel van floor cover

Het spel van Floor is het tweede deel in de Floor-serie en eigenlijk vond ik deze nog beter dan de eerste! Het zijn bdsm-romans, maar heel anders dan de Vijftig tinten flut (o ja, het was grijs, toch?) Hier zit een verhaal in en de personages zijn intelligent en geloofwaardig!

In dit tweede deel heeft Floor haar leven radicaal veranderd. Ze gaat werken op de afdeling marketing bij een glossy tijdschrift. Ze probeert Rick te vergeten, maar dat lukt niet echt goed. Het is haar nadien ook niet meer gelukt om de juiste persoon te vinden die haar tegemoet kon komen in haar verlangens naar bdsm.

Tijdens het schieten van een commercial voor het tijdschrift komt ze Jon tegen. Jon is cameraman en Jon heeft die ene bepaalde attitude… Jon is Dom en hij ziet al meteen dat Floor sub is.

Jon is heel ervaren in bdsm en vooral in bondage. Floor is gelukkig dat ze eindelijk weer de bdsm mag ervaren waar ze al die tijd naar verlangt heeft. Ondertussen werkt het tijdschrift aan een bdsm-special en na groot succes wil het tijdschrift de lezers ook een ‘cursus bdsm’ aanbieden. Alles lijkt bij Floor waanzinnig goed te gaan, maar dan komt ze Rick weer tegen…

In dit tweede deel wordt vooral het psychologische en mentale van bdsm omschreven. Verder wordt er ongemerkt veel informatie over bdsm verweven met het verhaal. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de passages met bdsm-sessies, maar dan wel integer en stijlvol gebracht. Het verhaal raakte me. Ik heb zelfs even gehuild. Als Floor zich even niet goed voelt en geen raad weet met haar gevoel. Dat bracht wel even tranen in mijn ogen ja.

En ik heb het al eerder gezegd, maar de Nederlandse bdsm-romans zijn voor mijn gevoel beter dan de Amerikaanse. Renee van Amstel heeft echt veel research gedaan. Tel daarbij op dat de hoofdpersonen intelligent zijn en dat leest voor mij ook al veel prettiger. Ik geef vijf sterren… omdat de erotische passages integer zijn beschreven en mooi in balans zijn met de rest van het verhaal, omdat het boek mij echt geraakt heeft en mij zelfs liet huilen. En omdat bdsm op een toegankelijke én positieve manier wordt beschreven!

5 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: