Bij Starbucks heet ik Amy van Els Quagebeur

bij starbucks heet ik amy coverHet boek Bij Starbucks heet ik Amy was een boek wat hoog op mijn verlanglijstje stond, maar ik deed er dagen over om het uit te lezen. Het was alsof dit boek 600 pagina’s had… zucht…

Els is Nederlands en woonde in Nederland, maar is geboren in Amerika en daardoor mag ze altijd zonder vergunning of wat dan ook naar haar geboorteland terugkeren. De liefde van haar leven woont in Amerika dus besluit Els in Amerika te gaan wonen. In New York City dus. Omdat Els een moeilijke naam is voor het personeel van Starbucks noemt Els zich daar Amy.

Op drukke dagen moet je bij het bestellen van je koffie even een naam doorgeven om verwarring te voorkomen. (Meteen verlang ik naar een Starbucks hier vlakbij mij in de stad, maar dromen mag natuurlijk…) Els beschrijft haar leven in NYC. Niet zoals een toerist, maar zoals een inwoner. En dat geeft een interessante kijk op alles. Els geeft daarnaast een intiem kijkje in haar eigen liefdesleven.

Bij Starbucks heet ik Amy is geen fictie. Het is een oprecht verhaal van Els zelf, van hoe ze zich staand hield in een wereldstad. Het leven in NYC is totaal anders als in Nederland, maar relaties en liefdes zijn overal ter wereld hetzelfde, dat is wel duidelijk. Het boek leest niet echt vlot. Dat komt omdat de dialogen vaak (nou ja eigenlijk altijd) in het Engels zijn geschreven. Nou is met mijn Engels weinig mis en ik kom er een eind mee weg, maar het zijn de hobbeltjes die de vaart uit het verhaal halen. Maar goed, het blijft natuurlijk goed voor je taalontwikkeling, dat dan weer wel.

Het verhaal kabbelt voor en al blijft het interessant hoe het Els vergaat in NYC, op een gegeven moment was ik de pagina’s aan het aftellen. Lag het aan de Engelse dialogen? Of is de stijl van Els een beetje traag? Ik weet het niet, maar dit boek was het net niet helemaal voor mij. Drie sterren, want Els is toch best wel een leuk mens… die bij Starbucks gewoon verzon dat haar naam Amy is, omdat het net wat makkelijker was om op te schrijven. En dat is toch wel een originele ingeving!

Zou jij kunnen overleven in een wereldstad?


5 reacties

 • 21 mei, 2013 om 07:34
  Anneke zegt:

  Jammer, zo’n boek waar bijna niet doorheen te komen is.
  Ik zou niet overleven in een wereldstad… Ik kan heel slecht tegen heel veel mensen op een plek tegelijk.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 21 mei, 2013 om 10:34
  Joany de Vries zegt:

  Jammer dat je niet zo gemakkelijk door het boek heen kon komen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 21 mei, 2013 om 11:14
  Mieke Schepens zegt:

  Nee, dat zou ik vreselijk vinden, denk ik ! Goed van je dat je door bent blijven lezen.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Mieke Schepens Beantwoorden

 • 21 mei, 2013 om 13:58
  GoYvon zegt:

  Dit boek stond ook op mijn lijstje, maar nu weet ik niet meer…
  Ik heb mijn eigen tumbler, hoef ik nooit mijn onmogelijke naam door te geven. Hoewel ze hier nooit namen opschrijven.

  En in een wereldstad wonen? Ja, ik woon momenteel in Beijing! 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  GoYvon Beantwoorden

 • 21 mei, 2013 om 18:15
  Maurane zegt:

  Ik verzin ook wel eens andere namen bij Starbucks, gewoon voor de lol :p En mijn echte naam begrijpen ze soms ook niet van de eerste keer..
  Ik zou dolgraag in een wereldstad wonen! Ik woon al wel mijn hele leven in Antwerpen, maar dat kan je denk ik niet vergelijken met New York, haha!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Maurane Beantwoorden

Reageer op: Bij Starbucks heet ik Amy van Els Quagebeur

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten