Hartsvriendin van Heleen van Royen

de hartsvriendin coverDe Hartsvriendin van Heleen van Royen… Ik begon er sceptisch aan. Want een aantal andere boeken van haar staan op de plank ‘big mistakes’ bij mijn Goodreads-account… Maar mijn nieuwsgierigheid wint het altijd, vooral bij Heleen. Vraag me niet waarom, maar Heleen krijgt altijd een kans bij mij!

De hartsvriendin, waar gaat het over? Het gaat over Yvonne de Graaf. Een gelukkig getrouwde vrouw met twee kinderen en ze heeft een hartsvriendin: Mona. Maar Mona heeft andere dingen aan haar hoofd en op de verjaardag van Yvonne laat Mona het afweten.

Yvonne is gekwetst. Maar haar kinderen weten haar te verrassen met een opmerkelijk cadeau. Een vreemd cadeau… Verder werkt Yvonne vrijwillig bij de Vogelopvang, loopt met het hondje van de buurvrouw en struint in haar vrije tijd rond op Facebook. Gewoon een leuke en normale vrouw dus. Althans dat lijkt zo, want Yvonne laat niet meer met zichzelf sollen na alles wat ze heeft meegemaakt.

In het begin had ik mijn twijfels, het is gebaseerd op het boekje Verboden vruchten wat je vorig jaar bij Kruidvat kreeg. Dat vond ik een bagger verhaal, mag je best weten. Hartsvriendin vond ik meevallen! Het is beter uitgewerkt en heeft ook een andere verhaallijn dan Verboden vruchten.

Heleen heeft een vlotte schrijfstijl, het blijft vaak ook wat aan de oppervlakte zweven, maar dat was niet erg. Ik schreef het al eerder: boeken van Heleen vergelijk ik af en toe met het eten van fastfood: op zijn tijd best lekker, maar niet elke dag. Ik nam me tijdens het lezen voor dat ik me niet zou storen aan de typische Heleen-dingetjes. Want ja, daar ontkom je niet aan. Onzindetails en uitgebreide masturbatiepassages komen voorbij. Maar goed, dat wist ik dus al. Ik had af en toe wel de indruk dat Heleen heel erg haar best heeft gedaan om zoveel mogelijk te schrijven, zodat er genoeg pagina’s waren om het uiteindelijk een roman te noemen… Sommige passages duurde voor mijn gevoel dan ook te lang.

Toch kon Hartsvriendin mij wel boeien uiteindelijk. Dat geef ik toe! Ik vond het in ieder geval leuker dan De Mannentester. Yvonne wist mij te raken. Vooral na de eerste helft van het verhaal kon ik me aardig goed inleven in haar karakter. Net als Yvonne had ik ook mijn twijfels over de arrogante dieetgoeroe en begreep ik waarom ze zich gekwetst voelde door Mona. En stiekem ben ik nu heel nieuwsgierig naar het vervolg en dan heeft Heleen het niet toch niet zo slecht gedaan in mijn ogen!


6 reacties

 • 25 mei, 2013 om 00:15
  Inge zegt:

  Wat goed dat je Heleen (wat klinkt dat lekker amicaal) telkens weer een kans geeft! Ik heb alleen ‘De gelukkige huisvrouw’ gelezen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Inge Beantwoorden

 • 25 mei, 2013 om 08:17
  Anneke zegt:

  Ik denk dat als ik het zo lees dat ik dit boek beter kan overslaan.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Anneke Beantwoorden

 • 25 mei, 2013 om 09:35
  Esra Ploeg zegt:

  Hai,
  Ik heb de epub gedownload, omdat ik al twijfels had. Mijn twijfels werden bevestigd. Een boek vol ditjes en datjes, boeketreeks geleuter. Volstrekt oninteressant boek. Je wordt er melig van. En dan die zelfhulpscènes. Zo achterhaald. En Inge met de gelukkige huisvrouw heb je haar enig goede boek gelezen. Heleen zit overduidelijk zonder inspiratie. Laat ze een echte roman gaan schrijven. Weer de zoveelste teleurstelling, net als de Mannentester. Iedere keer wordt je door de mediahype verleid om het toch weer te kopen. Dat is op zich natuurlijk knap van Heleen.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Esra Ploeg Beantwoorden

 • 25 mei, 2013 om 12:24
  Diana zegt:

  hmm heb hem ook als epub , nog niet aan begonnen, ach ja een tussendoortje dan maar leuk voor in de vakantie1

  Ikhartje(0) deze reactie

  Diana Beantwoorden

 • 25 mei, 2013 om 13:00
  Annelies zegt:

  Ik ga er niet aan beginnen denk ik. Haar stijl is niet mijn stijl, zeg maar.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 26 mei, 2013 om 11:18
  Joany de Vries zegt:

  Ik heb eigenlijk nooit meer dan een paar bladzijden van de Mannentester gelezen van deze schrijfster. Op de een of andere manier spreken haar boeken me niet zo aan.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

Reageer op: Hartsvriendin van Heleen van Royen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten