19 oktober 2023

Hoog van Hanneke Meier

De hoofdpersonages in ‘Hoog’ zoeken letterlijk de hoogte op. In een pretpark, maar ook op oudjaarsavond en in beide situaties loopt de spanning ook hoog op…

Anne en Meral hebben samen een relatie. Vooral Meral vindt het leuk om Anne te verrassen met bijzondere ervaringen. Voor het slagen van die ervaringen heeft ze alles over. Als zij met oud & nieuw wil overnachten in de Euromast, dan zal dat ook gebeuren! Maar dat krijgt wel een venijnig staartje.

Gevangen op grote hoogte

Als Meral en Anne hun dagje pretpark afsluiten staat Meral erop om samen in de Booster te gaan. Anne wil liever niet, maar ze besluit toch mee te gaan. Maar dan krijgt de Booster storing en hangen ze samen hoog in de lucht met losse beugels. Terwijl ze beneden met man en macht bezig zijn om de Booster te repareren blikken Meral en Anne terug op hun avontuur in de Euromast, maar ze reflecteren vooral op hun eigen relatie. Want zit het nog wel goed tussen hun?

Meral en Anne komen allebei aan het woord. In het begin loopt het verhaal en de tijdslijn wat door elkaar, dat is in het begin ietwat chaotisch. Allebei de dames hebben geheimen voor elkaar. Waarvan één geheim best verrassend bleek te zijn. In het begin voelde ik al veel spanning tussen Meral en Anne. Meral is vrij bazig en Anne is wat terughoudender.

Spannende locaties

Hanneke Meier kiest voor haar thrillernovelle voor spannende locaties. Een deel speelt zich af in Rotterdam, zowel in de Euromast als in de stad zelf en een ander deel in een pretpark in de Booster. Ze omschrijft beeldend hoe het voelt om gevangen te zitten in de Booster met losse beugels. Hoe gevaarlijk en zenuwslopend dat is, vooral als er ook nog een storm op komt zetten. De personages zijn echt machteloos, ze zitten zo hoog dat fatsoenlijk communiceren met het personeel op de grond vrijwel onmogelijk is.

Het verhaal is kort en krachtig en je leest het op een avondje uit. Het einde was anders dan ik had verwacht. Om in oud & nieuw termen te blijven: het knalt en sist aan alle kanten in deze thrillernovelle.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: