21 november 2019

Hotel van sneeuw van Noortje Brink

‘Hotel van sneeuw’ is een thrillernovelle die zich afspeelt rond de feestdagen. Het is alleen verkrijgbaar als ebook.

Stella en Joost hebben een rotjaar gehad en Stella zit niet lekker in haar vel. Om pas op de plaats te maken gaan ze na kerst een paar dagen naar een hotel in Drenthe. Daar aangekomen blijkt er een overboeking te zijn. Na wat discussie krijgen ze toch een kamer. Ze moeten echter het hotel delen met een markant gezelschap. Joost, die advocaat is, herkent één van de gasten. Deze gast heeft heel wat op zijn kerfstok en heeft alles in iedereen in zijn macht.

In een verlaten gebied

Noortje Brink schrijft in dik 100 pagina’s (op mijn e-reader) het gehele verhaal. Het is een zogenaamde “easy-read”. Oftewel, je leest het in één avond uit en het verhaal blijft wat oppervlakkig. Je hoeft er niet veel bij na te denken en omdat het een feestdagen-thriller is, weet je ook wel dat het goed gaat aflopen.

De auteur weet goed de sfeer en de locatie te omschrijven. Je voelt de verlatenheid van het gebied, je ziet het markante gezelschap voor je. De spanning komt kijken als Joost één van de gasten herkent als crimineel Johnny Ham. Johnny Ham loert echter ook op Joost en hij wil dat Joost zijn advocaat wordt. Stella en Joost komen daardoor in een beklemmende situatie terecht.

Op de grens van geloofwaardigheid

Het verhaal bungelt op de grens van geloofwaardigheid en dan met name bij de actiescènes. Stella heeft wel heel vaak geluk en bij toeval stuit ze ook meteen op een helpende hand. De passages die juist draaien om de gevoelens van Stella, voornamelijk in het begin, vond ik juist weer wel goed uitgewerkt en ik vond het ook mooi dat de auteur speelde met mijn verwachting daarmee.

Het is gewoon wat het is: een “easy-read”. Niks meer en niks minder. Ik vond geen verkeerd boek, maar ik heb toch betere thrillers gelezen. Het verhaal speelt zich af tussen kerst en oud & nieuw. Het leest gemakkelijk en is vrij goedkoop verkrijgbaar als ebook en ook te lezen in Kobo Plus. Leuk voor de kerstvakantie dus, dan heb je het vaak al druk genoeg, dus zo’n novelle past daar prima bij.