Volg me van Joyce Spijker

volg me cover

‘Volg me’ is een psychologische thriller die zich afspeelt in de wereld van vloggers en influencers.

De hardwerkende Clair Kant heeft een droomcarrière als influencer. Ze wordt geboekt door de grootste merken en haar agenda zit daardoor altijd propvol. Achter de schermen gaat het slecht met haar gezondheid en alles breekt haar op. Op de online kanalen moet ze echter noodgedwongen haar ‘droomleventje’ intact houden. Haar manager Thomas ziet Claire als zijn paradepaardje. Hij is manager van influencersbureau EPIC, maar financieel gaat het daar niet zo lekker.

Wereld vol manipulatie

Joelle is documentairemaker en heeft een grafhekel aan het wereldje van influencers. Tijd voor de waarheid vindt ze. Joelle wil daarom graag een documentaire maken over het bureau van Thomas en over Claire. Hiervoor overschrijdt ze de grenzen van respect en privacy. Langzaamaan wordt duidelijk waarom ze juist Claire van een andere kant wil laten zien. Thomas is echter maar wat blij met de extra promotie die deze documentaire gaat opleveren. Hij tuint er dan ook met open ogen in.

‘Volg me’ is een interessante thriller die goed inspeelt op de actualiteit. Dat we gemanipuleerd worden wisten we al. En ja, veel influencers die ik volg(de) kregen depressies, raakte oververmoeid en de vlogs verloren de sprankeling en de spontaniteit. Vloggers en influencers bestaan al jaren, maar we weten pas nu wat de druk op lange termijn met hen doet.

Onderhuidse spanning

Joyce Spijker schetst een wereld vol manipulatie, haat, jaloezie en wraak. Vanaf de eerste pagina zat ik al in het verhaal. Ik wist al dat er iets niet klopte aan EPIC. In vrij korte hoofdstukken loodst de auteur mij naar de grote finale, waarin alle losse eindjes bij elkaar komen. Sommige hoofdstukken werden ingeleid door een DM op Instagram. Het blijft nog even geheim wie het is, maar gaandeweg kom je er wel achter.

Elk hoofdstuk wisselt het perspectief. Sommige situaties bekijk je dan door andere ogen, maar niet op zo’n manier dat het herhalend wordt. Ik vond de verhaallijn van Claire interessant, maar die van Joelle vond ik ook intrigerend. Wraak blijft altijd een interessant thema in een thriller! Zenuwslopend spannend wordt het niet echt, de spanning die er wel is, zit voornamelijk onderhuids en broeit tussen de regels.

Ik vond ‘Volg me’ vernieuwend, omdat dit thema actueel is en omdat ik het interessant en leuk vond dat Joyce Spijker een verhaal schreef rondom het (schijn)wereldje van influencers.


1 reactie

Reageer op: Volg me van Joyce Spijker

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten