In huis met een seriemoordenaar van Jan en Sanne Terlouw

In huis met een seriemoordenaar coverSoms ligt een boek eventjes op je nog-te-lezen-stapel. Maar toen ik begon vroeg ik me af waarom ik niet eerder was begonnen. ‘In huis met een seriemoordenaar’ is namelijk een prachtig boek!

Thijs en Sarah zijn heel gelukkig met hun gezinnetje in een huisje in Utrecht. De jaren ’60 zijn in volle gang en hun souterrain hebben ze verhuurd aan Maria, een jonge en onbevangen vrouw. Maria krijgt ook een vriend die vaak over de vloer is: Frans van Manen. Frans is gelijk familiair. Hij is leuk met de kinderen, weet leuke verhalen te vertellen. Maar Thijs vertrouwt hem voor geen meter!

Jan en Sanne Terlouw hebben geput uit hun eigen ervaringen. ‘In huis met een seriemoordenaar’ is dan ook grotendeels waargebeurd. Jaren lang kwam bij de familie Terlouw namelijk de seriemoordenaar Hans van Z over de vloer. Hij kreeg later een levenslange gevangenisstraf. Jan en Sanne Terlouw hebben een verhaal geschreven over hoe een simpele en vriendelijke man je leven binnentreedt. Waar je vraagtekens bij hebt, maar niets kunt bewijzen. Een man die overal in je huis kan komen, die met je kinderen speelt en boeken leent. Hoe voelt dat als later blijkt dat je in een huis woonde met een seriemoordenaar?

Bovenstaand gecombineerd met een gemoedelijke setting: het leven in Utrecht in de jaren ’60. Jan en Sanne schrijven beeldend over deze periode. Over een melkman, pianostemmer en visboer aan huis, over de opkomst van D66, Provo en heibel over het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus. Een gemoedelijk leven. Maar er schuilt heel wat achter hun voordeur.

Sarah verloor al eerder haar man en Thijs is haar tweede man. Je voelt duidelijk dat ze samen gelukkig zijn en dat vond ik juist zo mooi tijdens het lezen. Die liefde voor elkaar, die zo mooi naar voren kwam. Thijs houdt ontzettend veel van zijn Sarah. Sarah is een lieve moeder. Hun dochtertjes Jolande en Lydia zijn erg lief, met een heerlijke en fantasierijke kijk op alles. Zoals hun angst voor het kolenhok.

‘In huis met een seriemoordenaar’ is prachtig en ingetogen geschreven. Dit is zo’n boek wat heerlijk leest bij de verwarming, opgekruld op de bank met een kop koffie of thee. Het wordt zeker één van mijn favoriete boeken van 2015. Aanrader!

 

 


2 reacties

 • 3 april, 2015 om 07:36
  Désirée van der Heijden zegt:

  Wat een enthousiaste recensie! Zet dit boek op m’n lijst èn schaf maar gauw die speciale lenzen aan! Ik moest er zó om lachen.., was er helemaal ingetrapt…tot ik het aan m’n man vertelde 😉 schahat het is één april…

  Ikhartje(1) deze reactie

  Désirée van der Heijden Beantwoorden

 • 3 april, 2015 om 18:23
  Leesdame zegt:

  Dank je wel voor je leuke reactie 🙂
  En ja, dat was een grap, die lenzen 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: In huis met een seriemoordenaar van Jan en Sanne Terlouw

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten