Te koop van Eva Monté

Te koop coverOm te beginnen: ik vind de kaft een plaatje! Eens wat anders dan close ups van gezichten of verlaten en grauwe plekken in de natuur. Nee, deze kaft is heel sprekend, valt ook wel op tussen andere thrillers op een tafel lijkt me.

Maar goed, er is meer dan een kaft natuurlijk. ‘Te koop’ gaat over makelaar Richard, die nogal een drammerige en eigenzinnige manier van verkopen heeft. In ‘Te koop’ volgen we dan ook een paar huishoudens die hun huis bij Richard te koop zet. Richard stuurt vervolgens woonstyliste Ghislaine op ze af.

Ghislaine heeft ook zo haar eigen manier van inrichten. Ze heeft vaak heel wat aan te merken aan de inrichting. Zo moet een hulpbehoevende man al zijn hulpmiddelen uit huis laten verwijderen. Zijn vrouw stemt toe. Ze willen immers het huis verkopen. Bij een ander stel besluit ze dat alle geliefde konijnen naar het bos moeten. Niet iedereen is er blij mee, maar ze doen gelaten wat van hun gevraagd wordt, wat natuurlijk enorme spanningen en botsingen geeft in de betreffende huishoudens.

Richard is getrouwd met Marlinde, hij is de rode draad in het verhaal. Richard is niet zo zuiver en heeft heel wat op zijn geweten, wat hij angstvallig verborgen probeert te houden. Maar dan komen zijn klanten in opstand en iemand dreigt de beerput open te trekken. Richard zakt steeds verder weg in zijn eigen problemen.

In de eerste helft van het boek lijkt het meer op een spannende roman dan op een thriller, geeft niets, want het leest lekker weg! De klanten van Richard worden gevolgd. Marlinde is nog wat op de achtergrond aanwezig. Maar in de laatste helft wordt zij de spil van het verhaal. Marlinde mist vooral haar moeder en haar broer. Ooit heeft ze gekozen voor Richard en haar familie heeft haar toen verstoten. Later wordt ook duidelijk waarom dat allemaal zo gelopen is. Marlinde krijgt veel hijgende telefoontjes en voelt zich steeds minder veilig in haar eigen huis, maar wordt niet echt serieus genomen door Richard.

Het verhaal heeft veel bijpersonages, maar zijn allemaal zo uniek, dat ze makkelijk uit elkaar te houden zijn. Zo is er bijvoorbeeld de sympathieke Maartje die getrouwd is met Clio, een nogal chagrijnige vrouw. De zweverige Ghislaine, die eigenlijk doodsbang is voor haar vriend Winston, de kickbokser.

Naarmate het einde nadert wordt het verhaal steeds spannender. Er zijn namelijk meerdere personages verdacht en Richard lijkt met iedereen wel gedoe te hebben. Zelf zag ik een klein beetje aankomen wie overal verantwoordelijk voor was, maar ondanks dat gaven de laatste pagina’s me echt kippenvel! Ik durf hier weinig over te schrijven, omdat ik niets wil verpesten voor de lezers die dit boek nog willen lezen.

Eva Monte is een pseudoniem voor twee zussen die samen deze thriller hebben geschreven: Alexandra en Victoria Nagelkerke.


3 reacties

Reageer op: Te koop van Eva Monté

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten