19 januari 2022

Iemand moet het doen van Sylvia Witteman

Ik had weer eens zin in een columnbundel en ik koos deze uit van Sylvia Witteman. Voor mij ideaal voor het slapengaan.

Deze bundel is al een paar jaar oud en het is bron aan herkenbaarheid en herinnering. Sylvia Witteman schrijft over de grote leegverkoop bij V&D, wat bij mij onmiddellijk herinneringen opriep aan de chaotisch bende op de begane vloer van dit failliete warenhuis. Maar de auteur belicht ook andere zaken: lepelaars, een potloodventer en verloren gymschoenen.

Alledaagse dingetjes in Amsterdam

Amsterdam is vaak het decor van de columns van Sylvia Witteman. De auteur gaat naar de markt, naar Artis, doet boodschappen en twijfelt over een nieuw katje in huis (vindt Lola dit wel goed?). Alledaagse dingetjes waarbij Sylvia luistert, observeert en becommentarieerd.

Ik vond dit één van de leukere bundels. De columns zijn kort en krachtig, humoristisch en lezen dus lekker weg. Ik vind het heel prettig om een paar columns te lezen net voor het slapengaan. Vooral als het eigenlijk net te laat is voor een lang hoofdstuk in een ander boek maar je toch nog graag een minuutje of tien wilt lezen.