2 augustus 2011

Ik weet hoe jongens huilen van Janneke van der Horst

ik weet hoe jongens huilen cover

Gisteren las ik de literaire verhalenbundel: Ik weet hoe jongens huilen. Geschreven door Janneke van der Horst. En ik ben door dit boek heen gevlogen! Normaal gesproken kom je in een verhalenbundel altijd wel wat verhalen tegen die niet zo boeiend zijn, maar in Ik weet hoe jongens huilen is elk verhaal even boeiend om te lezen.

Janneke schrijft zo goed en kan een luchtig verhaal in één of twee zinnen ombuigen tot een indrukwekkend verhaal waarin de emoties radicaal veranderen. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het verhaal ‘Dandy en een prinsesje’.

Sommige verhalen hebben een vermakelijke toon, maar gaan toch erg diep als je tussen de regels doorleest. Ik weet hoe jongens huilen is een verhalenbundel die je eigenlijk zo uit hebt, maar toch wil je steeds een verhaal voor later bewaren. Het is een bundel die ik zeker in de toekomst nog eens wil lezen.