Klem van Mel Wallis de Vries

klem coverSoms vind ik ya-thrillers spannender dan de ‘normale’ thrillers. Klem van Mel Wallis de Vries is heel spannend! Het is een echte whodunit en tot het laatst blijft het spannend wie nou eigenlijk de dader is. Het is bijna een soort Baantjer-achtig verhaal voor jongeren. Ik heb dit boek in één dag uitgelezen. Dat alleen al is geweldig!

Klem gaat over een schoolklas die op excursie gaat naar Vlieland. Op Vlieland wordt de volgende ochtend een klasgenoot dood aangetroffen in de verlaten vogelhut op het eiland. Bijna iedereen lijkt wel een verband te hebben met haar dood.

Het boek begint gelijk spannend, waardoor je al niet meer wil stoppen. Dat komt ook door de leuke opzet van het boek. De hoofdstukken zijn kort en elke keer lezen we vanuit een ander perspectief. Bijna elke leerling uit de klas komt aan het woord in dit verhaal en ook de leerkrachten en de politie vertellen in een hoofdstuk hun kant. Daardoor wordt dit boek een hele puzzel en lijkt iedereen wel verdacht te zijn.

De hoofdpersonen zijn verschillende karakters. Er zijn druktemakers, de populaire kliek, stille meisjes. En niet alleen bij de leerlingen. Ook de leerkrachten hebben zo ieder hun eigen verhaal en problemen. De lerares biologie is bijvoorbeeld niet echt geliefd bij de leerlingen en haar collega’s Ze vertelt in haar hoofdstuk dat ze vroeger zo gehoopt had dat ze leerlingen kon betoveren met haar lessen biologie, maar dat ze helaas met geen enkele leerling een speciale band heeft. Dat geeft dan toch weer een ander beeld van haar.

Klem heb ik in één dag uitgelezen. ’s Middags bijna driekwart, ’s avonds het laatste stukje. Ik was veel te nieuwsgierig naar de dader en vooral naar het motief. De ontknoping was erg verrassend, want ik had andere namen in mijn gedachten. En ja, dat vind ik bij een thriller heerlijk! Verder vond ik het ook prettig dat Mel alles mooi afgewerkt heeft. Alle vragen waar je nog mee zit krijgen vroeg of laat een antwoord.

Klem is erg goed en is een echte pageturner!


4 reacties

 • 27 november, 2012 om 12:42
  Joany de Vries zegt:

  Klinkt als een erg spannend boek 🙂

  Ikhartje(4) deze reactie

  Joany de Vries Beantwoorden

 • 27 november, 2012 om 23:11
  claar zegt:

  goede reactie, leuk om te lezen dat een youngadult ook zo gewaardeerd wordt door niet youngadult, ik ben nieuwsgierig, bedankt lieve Loen

  Ikhartje(2) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 28 november, 2012 om 11:25
  Lieke zegt:

  Ik heb altijd al een boek willen lezen van Mel Wallis de Vries. Ik denk dat ik deze ook een keer ga lezen!

  Ikhartje(2) deze reactie

  Lieke Beantwoorden

 • 6 maart, 2020 om 13:56
  anoniempje zegt:

  Het is een goed boek, maar soms een beetje te griezelig en spannend voor mij.

  Ikhartje(0) deze reactie

  anoniempje Beantwoorden

Reageer op: Klem van Mel Wallis de Vries

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten