Lawinegevaar van Suzanne Vermeer

Lawinegevaar coverDe laatste keer dat ik “een Suzanne Vermeer” las was nog toen Paul Goeken achter het pseudoniem zat. Wie er nu achter zit weet ik niet. Kenmerkend is dat het echte vakantiethrillers zijn. Ik kwam op dit boek door de Thrillerfans groep op Goodreads. ‘Lawinegevaar’ was deze maand ‘het maandboek’. Ik besloot aan te haken.

Strafadvocaat Chantal Donkers wordt nogal in het nauw gedreven als bekend advocate. In een talkshow wordt ze aardig klem gezet over een zaak waarbij ze won, maar waar de rest van Nederland niet blij mee is. Ze heeft ook nog eens een stalker en die gaat aardig ver.

Een lawine aan gebeurtenissen
Maar haar leven wordt pas echt gecompliceerd als haar nichtje Fenna met een rugzak op de stoep staat en zegt ‘Mama zegt dat ik bij jou veilig ben.’ Chantal en haar vriend Niels besluiten Fenna op te vangen. Ondertussen vraagt Chantal zich af waar zus Amber (moeder van Fenna) uithangt en waarom ze zo geheimzinnig Fenna heeft afgezet bij haar huis.

Om tot rust te komen besluiten Chantal en Niels op vakantie te gaan. Een skivakantie naar Zwitserland. Maar door het geweld van een sneeuwlawine raakt Fenna gewond en Chantal besluit haar zus te gaan zoeken.

Een interessant stukje vond ik overigens de uitleg van de skileraar wat je precies moet doen bij een lawine. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je nog zuurstof krijgt bijvoorbeeld onder al die sneeuw.

Voorspelbaar, maar ook vermakelijk
Ik vond hoofdpersoon Chantal niet altijd even sympathiek, ze heeft nogal een grote bek en communiceert regelmatig op een chanterend toontje viel me op. Daardoor vond ik haar bij vlagen een kreng. Verder vond ik ook dat bepaalde dingen wel heel makkelijk gingen in dit boek. Met name de ontknoping werd voor mijn gevoel iets te snel en te makkelijk afgewerkt.

Ik was eerst huiverig dat het na al die tijd nog steeds niks voor mij zou zijn, maar dat viel gelukkig mee! Ik vond het echter wel vrij voorspelbaar allemaal, ik had namelijk aan het begin al door hoe bepaalde zaken in elkaar staken. Ik was erg benieuwd of ik gelijk had daarin, dus las ik nieuwsgierig door. Het verhaal leest op zich lekker weg en uiteindelijk heb ik me wel vermaakt met dit boek.

 


Reageer op: Lawinegevaar van Suzanne Vermeer

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten