29 juli 2018

Lech van Kiki van Dijk

Ik heb deze dunne thriller ooit een keer gewoon bij een weggeefactie. Ik ben niet echt een groot fan van de welbekende vakantiethrillers geschreven door pseudoniemen. Ik vind ze vaak erg simpel en voorspelbaar. Maar goed, ik had behoefte aan een verhaal met sneeuw…

Tess werkt als succesvol accountmanager bij Image House. Het nadeel is alleen dat ze nauwelijks nog tijd heeft voor haar gezin. Als haar man haar besluit te verrassen met een reisje naar Ibiza krijgt ze een verzoek om mee te gaan naar Lech.

Geheimen in de sneeuw

Haar man is niet blij dat ze toch  weer voor haar werk kiest en negeert dan ook haar berichtjes. Tess is ondertussen in Lech aangekomen met een mannelijk gezelschap. Ze huren een chalet en de sfeer is in het begin nog normaal. Maar dan gaat Tess rondsnuffelen in het chalet en in de computer van haar collega. Ze stuit op grote geheimen en de spanningen lopen naderhand dan ook hoog op. Als er ook nog een noodweer komt en de chalet is ingesneeuwd is de bewoonde wereld wel erg ver weg…

‘Lech’ is een dun boek. Een soort cadeauthriller. Je leest het boek dan ook in één middag uit. Het begint wat kalmpjes en ik begon me toch wel af te vragen waar de spanning bleef. Die kwam gelukkig wel. De setting in het verhaal is niet echt origineel. Personages die in een huisje zitten, ver van de bewoonde wereld en dan problemen met elkaar krijgen. Het is een formule die ik al eens eerder tegenkwam in thrillers.

Voor een warme zomerdag leest zo’n dunne thriller wel lekker door. Maar het blijft een simpel en voorspelbaar verhaal. Alleen die ene wending waarin Tess te horen krijgt hoe de vork in de steel zit vond ik het meest interessant.