Verwoest van Margje Woodrow

Verwoest coverIk vond het leuk dat ik een boek tegenkwam van Margje Woodrow in de VakantieBieb app van dit jaar. Ik was benieuwd naar haar boeken en daarom begon ik nieuwsgierig aan ‘Verwoest’.

Juul ontdekt bij het graf van haar broer Milan de tekst: DOEN + DURVEN = WAARHEID. Het is gekerfd in de aarde. Ook ontvangt ze condoleance-kaarten met opdrachten. De zogenaamde “dares”. Als ze deze bizarre opdrachten uitvoert krijgt ze de waarheid over Milans dood. Juul besluit er op in te gaan, maar dat loopt volledig uit de hand. De opdrachten worden ook steeds extremer.

De opdrachten
‘Verwoest is een luguber verhaal. De boodschapper van de dares is overal waar Juul is. Alles kan deze boodschapper volgen. Juul voelt zich klem zitten, maar wil toch graag weten wat er precies met haar broer gebeurd is. Juul’s moeder had zelfs hele complottheorieën over Milans dood. Zij draafde hier zo in door dat ze werd opgenomen. De vader van Juul probeert het beste te doen, maar schept juist nog meer afstand tussen de gezinsleden.

De opdrachten zijn extreem. Wat begint met een klassenfoto luguber bewerken gaat verder tot opdrachten met verdovende middelen en zelfs een lijkzak. De aanwijzingen over Milans dood blijven vaag en Juul kan dus niets anders doen dan de opdrachten uitvoeren.

Meerdere verdachten
Wat ik goed vond aan dit boek was dat er meerdere verdachten zijn. Iedereen kan Juul wel deze berichtjes sturen. Je gaat dan ook aan iedereen twijfelen. Het boek heeft een vlotte opbouw, maar ergens middenin zakt de spanning even in en op dat moment moest ik toch even door twee hoofdstukken heenwerken om weer terug in dat tempo te komen.

De boodschapper zelf komt ook af en toe aan het woord in het boek en becommentarieerd Juul’s activiteiten. Ook deelt de boodschapper een persoonlijke visie over het hoe en waarom. Deze teksten worden steeds gedeeld in een spotlight.

VakantieBieb tot 31 augustus
‘Verwoest’ leest prettig, maar is ook een beetje over the edge, maar ik denk dat veel jongeren zich wel kunnen vinden in dit verhaal met soms horror-achtige elementen.

Zoals gezegd staat ‘Verwoest’ nu in de VakantieBieb app en deze is alleen te gebruiken op een tablet of telefoon. Persoonlijk lees ik liever op mijn e-reader. Maar goed, dit boek is tot 31 augustus 2018 gratis beschikbaar in deze app!


2 reacties

Reageer op: Verwoest van Margje Woodrow

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten