Leiderschap van Wendy van Mieghem

In dit boek van Wendy van Mieghem wordt het thema “Leiderschap” uitgebreid besproken en uitgelegd. Want leiderschap kun je ontwikkelen, alleen gaat dat niet zonder slag of stoot. Eerst legt Wendy van Mieghem uit dat er een onder- en bovenstroom is. Door leiderschap te ontwikkelen kun je processen veranderen in je leven.

Maar leiderschap zal ook conflicten met zich meebrengen en je emotionele bagage kan een ballast zijn. Stap voor stap legt Wendy van Mieghem uit hoe je dit aanpakt en welke vormen van leiderschap bestaan en hoe je welke vorm zo goed mogelijk ontwikkelt.

Toegankelijk & pittig tegelijk

De uitleg is toegankelijk voor lezers die thuis zijn in de wereld van psychologie en leiderschap. Voor wie het allemaal nieuw is, zullen sommige hoofdstukken wat pittiger zijn. Vooral de eerste hoofdstukken kostte mij energie. Het is dan ook geen leesboek, maar meer een studie- of kennisboek.

De stijl van Wendy van Mieghem kenmerkt zich door mooie en kleurrijke illustraties op vrijwel elke pagina. Dit is een prettige onderbreking. De auteur heeft trouwens een voorliefde voor uiltjes 🙂

Daarnaast gebruikt de auteur ook veel extra kaders in haar boek. Zoals kaders met extra uitleg, met adviezen om het boek zo goed mogelijk te gebruiken en kaders met duidelijke en herkenbare voorbeelden uit het dagelijks (werk)leven.

Zeer uitgebreid en veel informatie

De herkenbare voorbeelden vond ik zelf het leukst om te lezen en deze voorbeelden helpen vooral om beter te begrijpen wat de auteur beschrijft in haar uitleg. Het maakt het behapbaar en het is wederom een leuke onderbreking. Hierdoor blijft het boek interessant om door te lezen. Geen droge lappen tekst dus, maar steeds kleine items in de hoofdstukken, waardoor het afwisselend blijft, maar ook goed te volgen is.

Uiteraard wordt elk hoofdstuk afgesloten met een serie reflectievragen. Nu is het tijd voor de lezer om zelf aan de slag te gaan met het besproken onderwerp. De vragen zijn toegankelijk en bieden ruimte om een gesprek te openen met jezelf en jezelf een spiegel voor te houden.

Op het eind deelt Wendy van Mieghem een zeer uitgebreide bronlijst. Handig voor wie meer honger heeft naar informatie over dit onderwerp. Maar er is ook meer informatie te vinden over cursussen, de webshop en het jaartraject “Leiderschap”.

De site van Wendy van Mieghem is ook zeker een bezoekje waard: klikReageer op: Leiderschap van Wendy van Mieghem

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten