Lekker belangrijk! van Lotte Hagen

Lekker belangrijk! coverIk had al eerder een columnbundel gelezen van Lotte Hagen en dit keer las ik een jeugdboek van haar. Het is al een ‘oudje’ en stamt uit 2011.

Het verhaal draait om Puck, zij is dol op dansen en ze is daar ook erg goed in. Helaas denkt danslerares Lonneke daar anders over. Als op school een musical wordt georganiseerd wil Puck dolgraag meedoen, maar helaas doet Lonneke de choreografie en Lonneke heeft een pesthekel aan Puck. Puck is een 14-jarig meisje en is beste vriendinnen met Sterre. Puck geeft niet snel op en wordt ook nog eens verliefd…

Lonneke versus Puck
Lonneke en Puck liggen elkaar beslist niet. Je begrijpt als lezer ook niet echt dé reden waarom dat zo is. Wel blijkt Lonneke een naar verleden te hebben en dat reageert ze af op Puck. Puck laat zich niet kisten en besluit dat ze toch de show gaat stelen bij de schoolmusical. De school voert Alice in Wonderland op en Puck wil knallen bij de laatste grote dans.

Ik vond het jammer dat nergens echt de situatie tussen Lonneke en Puck wordt uitgepraat in het boek. Vooral het einde, waarin Lonneke zelfs verbale en fysieke agressie niet achterwege laat zat ik echt even met open mond te lezen. En dat wordt niet uitgepraat en er komen ook geen excuses. Daar had ik toch wel een beetje moeite mee.

Lach en traan
Puck en Sterre gaan ook langs bij meneer en mevrouw Reuzer, zij zijn docenten op de school van Puck, maar mevrouw Reuzer is ernstig ziek en meneer Reuzer is thuis van zijn werk om voor zijn vrouw te zorgen. Deze bezoekjes zijn mooi en gevoelig beschreven.

Tussendoor stuurt Puck ook komische klachtenbrieven naar bedrijven. Zo klaagt ze onder andere bij de busdienst, bij de kattenvoer-fabrikant, bij een cosmetisch bedrijf en bij een fabrikant van waspoeder. Deze klachtenbrieven bevatten korte anekdotes uit Puck’s leven waarin ze problemen heeft met het product of de dienst.

Leuk, maar niet verrassend
De schrijfstijl staat vol “tiener-taal” wat wel past bij de jonge doelgroep, maar iets te kinderlijk kan zijn als je wat ouder bent. Ik vind het wel knap hoe Lotte Hagen balans weet te vinden tussen komische en gevoelige momenten.

Echt jammer vind ik dat de verhouding tussen Lonneke en Puck niet mooi afgewerkt is. Daar had meer in kunnen zitten naar mijn mening.  De zijlijn met meneer en mevrouw Reuzer vond ik weer een mooi aspect in het verhaal! De boodschap dat je soms gewoon je gevoel moet volgen en dat niemand zomaar kan zeggen dat je ergens niet goed in bent, wordt ook goed uitgedragen tussen de regels. Op zich vond ik ‘Lekker belangrijk!’ niet echt verrassend of origineel, maar het las wel lekker weg!


Reageer op: Lekker belangrijk! van Lotte Hagen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten