Wish you were here van Evelien de Vlieger

wish you were here coverDeze mooie YA-roman is van de Vlaamse schrijfster Evelien de Vlieger. Ik heb genoten van de eerste regels tot de laatste woorden!

Hazel gaat als au pair naar Engeland. Ze gaat werken in het gezin van William, zoon Isaac en dochter Lizzie. Moeder Jo is verdwenen en Isaac blijft bidden dat zijn moeder terugkomt. Hazel begrijpt niets van deze vreemde situatie, maar zorgt toch liefdevol voor de kinderen. Ondertussen probeert ze B. los te laten, de persoon voor wie ze gevlucht is naar Engeland… Maar dat blijkt in de praktijk toch een stuk moeilijker te zijn dan ze had gedacht.

Niets is wat het lijkt
In ‘Wish you were here’ is niets wat het lijkt. Ook geeft de auteur niet alles gelijk prijs, zo duurt het wel even voordat we erachter komen wie B. eigenlijk is. Niet iemand die ik had verwacht! Door deze verrassende wendingen in het verhaal blijft het boek meeslepend.

Ik ben groot fan van de jonge Isaac, hij is voor zijn leeftijd heel wijs en zegt ook wijze dingen. Dat hij niet zelf denkt, maar dat zijn hersenen dat doen bijvoorbeeld. Toch doet Isaac soms een beetje vreemd en de gezinssituatie is ook alles behalve normaal. Waar is bijvoorbeeld mama Jo? William geeft vage antwoorden en daardoor wordt Hazel nog nieuwsgieriger naar Jo. Waarom zou een moeder zomaar verdwijnen?

Mooi geschreven
Hazel zit met gecompliceerde gevoelens voor B. Maar als au pair komt ze ook in aanraking met nieuwe mensen. Zoals bijvoorbeeld Claudio. Een Italiaanse jongen met dromen voor de toekomst. Ook is er een rol voor Frank weggelegd. Hij behaalde zelfs de kaft! Yep, Frank is de slak die je op de kaft ziet. Hij is Isaac’s huisdier.

Evelien de Vlieger verweeft loslaten, acceptatie en vasthoudendheid ineen. Ik was echt verrast door de mooie schrijfstijl en de verborgen wijsheden die her en der in de tekst terug te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld iets beslissen, maar dat is weer wat anders dan jezelf iets voornemen. Een doordenkertje verstopt tussen de regels. Ik hou er van! ‘Wish you were here’ is een sprankelende en gevoelige YA-roman!


Reageer op: Wish you were here van Evelien de Vlieger

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten