Leven met de maan van Yasmine Boland

leven met de maan cover

Ik heb een grote fascinatie voor de maan en haar invloed op ons dagelijks leven. Ik ben dan ook groot fan van de maankalender van de zusjes Lexmond, de versie voor 2021 is zelfs al besteld!

Maar er valt nog veel meer te leren, dus werd het tijd om te beginnen in ‘Leven met de maan’ van Yasmine Boland. Een heel toegankelijk en uitgebreid boek over de maan en wat haar invloed is op mensen en hoe dit afhangt van haar stand. Het boek gaat vrij diep en het kan zweverig worden, maar het is aan jou wat je daarmee doet. De auteur dringt het niet op.

Wat leer je in dit boek

Je begint bij het begin. De maan kent verschillende fases. Nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan. Daartussen heb je nog eerste kwartier en laatste kwartier. Elke fase kent zijn eigen rituelen. Nieuwe maan staat bekend om het doen van wensen en opschrijven van je intenties. Wassende maan trekt dingen aan en afnemende maan laat weer dingen los. Volle maan is het sterkst en staat daar precies tussen.

Maar het boek gaat dieper. De auteur vertelt dat ook de tekens waarin de maan staat op dat moment van belang zijn. De maan gaat sneller door de dierenriemtekens dan de zon. En wie nóg dieper wil duiken: je kan ook terugvinden wat het inhoudt als de maan in een specifiek huis van je geboortehoroscoop staat. Zo kun je interpretaties heel persoonlijk maken en jezelf zo dicht mogelijk afstemmen op de maancyclus, maar daar moet je dan wel een berg administratie en opzoekwerk voor doen.

Toegankelijke schrijfstijl

Yasmine Boland legt het stap voor stap uit. Ze beschrijft wat ze zelf heeft meegemaakt en hoe belangrijk de maancyclus voor haar leven is. Ze daagt uit om ook elke nieuwe maan je maanintenties op te schrijven en geeft ook uitleg hoe je dit zo concreet mogelijk kunt maken voor jezelf. Hetzelfde doet ze ook bij de rituelen en speciale momenten bij andere maanfases.

Ook is er een heel naslagwerk waarin je beknopte uitleg en interpretaties vindt over wat welke fase in welk teken (of huis) inhoudt. Welke rituelen en intenties je bij elke maan in een specifiek teken het beste kunt doen en welke oliën en engelen daarbij horen. Dat laatst vind ik iets te zweverig en te diep, dus dat pas ik niet toe.

Maanintenties opschrijven

Ik maak elke nieuwe maan een nieuw lijstje met maanintenties. Oftewel: mijn wensen en doelen voor de komende maand. Zodra de maanfases allemaal doorlopen zijn, pak ik het lijstje er bij en kijk ik wat uitgekomen is en wat niet. Ik vind het interessant, maar ik leg mezelf niet 24/7 vast aan de maancyclus, ik heb ook geen tijd om elke dag precies op te zoeken hoe de maan staat en wat voor invloed dat heeft op mijn horoscoop. Dat gaat mij net iets te diep, maar het is wel leuk om af en toe bij belangrijke dagen te reflecteren op de invloed van de maan van die dag en of dat overeenkomt met een gebeurtenis van die dag.

Toch was ik wel nieuwsgierig door dit boek hoe dat nou zat met die huizen op mijn geboortehoroscoop. Via Kobo Plus vond ik het andere boek van Yasmine Boland: ‘Leven met de sterren’. Tot mijn verrassing is dit boek een soort zelfstudie waarin je je eigen geboortehoroscoop leert maken, om het vervolgens daarna allemaal te interpreteren. Stap voor stap en heel toegankelijk!

‘Leven met de maan’ is ietwat zweverig, maar ook heel duidelijk en leerzaam én het maakte me dus nieuwsgierig naar het maken van mijn eigen geboortehoroscoop.


Reageer op: Leven met de maan van Yasmine Boland

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten