24 september 2020

Leven met de maan van Yasmine Boland

Ik heb een grote fascinatie voor de maan en haar invloed op ons dagelijks leven. Ik ben dan ook groot fan van de maankalender van de zusjes Lexmond, de versie voor 2021 is zelfs al besteld!

Maar er valt nog veel meer te leren, dus werd het tijd om te beginnen in ‘Leven met de maan’ van Yasmine Boland. Een heel toegankelijk en uitgebreid boek over de maan en wat haar invloed is op mensen en hoe dit afhangt van haar stand. Het boek gaat vrij diep en het kan zweverig worden, maar het is aan jou wat je daarmee doet. De auteur dringt het niet op.

Wat leer je in dit boek

Je begint bij het begin. De maan kent verschillende fases. Nieuwe maan, wassende maan, volle maan en afnemende maan. Daartussen heb je nog eerste kwartier en laatste kwartier. Elke fase kent zijn eigen rituelen. Nieuwe maan staat bekend om het doen van wensen en opschrijven van je intenties. Wassende maan trekt dingen aan en afnemende maan laat weer dingen los. Volle maan is het sterkst en staat daar precies tussen.

Maar het boek gaat dieper. De auteur vertelt dat ook de tekens waarin de maan staat op dat moment van belang zijn. De maan gaat sneller door de dierenriemtekens dan de zon. En wie nóg dieper wil duiken: je kan ook terugvinden wat het inhoudt als de maan in een specifiek huis van je geboortehoroscoop staat. Zo kun je interpretaties heel persoonlijk maken en jezelf zo dicht mogelijk afstemmen op de maancyclus, maar daar moet je dan wel een berg administratie en opzoekwerk voor doen.

Toegankelijke schrijfstijl

Yasmine Boland legt het stap voor stap uit. Ze beschrijft wat ze zelf heeft meegemaakt en hoe belangrijk de maancyclus voor haar leven is. Ze daagt uit om ook elke nieuwe maan je maanintenties op te schrijven en geeft ook uitleg hoe je dit zo concreet mogelijk kunt maken voor jezelf. Hetzelfde doet ze ook bij de rituelen en speciale momenten bij andere maanfases.

Ook is er een heel naslagwerk waarin je beknopte uitleg en interpretaties vindt over wat welke fase in welk teken (of huis) inhoudt. Welke rituelen en intenties je bij elke maan in een specifiek teken het beste kunt doen en welke oliën en engelen daarbij horen. Dat laatst vind ik iets te zweverig en te diep, dus dat pas ik niet toe.

Maanintenties opschrijven

Ik maak elke nieuwe maan een nieuw lijstje met maanintenties. Oftewel: mijn wensen en doelen voor de komende maand. Zodra de maanfases allemaal doorlopen zijn, pak ik het lijstje er bij en kijk ik wat uitgekomen is en wat niet. Ik vind het interessant, maar ik leg mezelf niet 24/7 vast aan de maancyclus, ik heb ook geen tijd om elke dag precies op te zoeken hoe de maan staat en wat voor invloed dat heeft op mijn horoscoop. Dat gaat mij net iets te diep, maar het is wel leuk om af en toe bij belangrijke dagen te reflecteren op de invloed van de maan van die dag en of dat overeenkomt met een gebeurtenis van die dag.

Toch was ik wel nieuwsgierig door dit boek hoe dat nou zat met die huizen op mijn geboortehoroscoop. Via Kobo Plus vond ik het andere boek van Yasmine Boland: ‘Leven met de sterren’. Tot mijn verrassing is dit boek een soort zelfstudie waarin je je eigen geboortehoroscoop leert maken, om het vervolgens daarna allemaal te interpreteren. Stap voor stap en heel toegankelijk!

‘Leven met de maan’ is ietwat zweverig, maar ook heel duidelijk en leerzaam én het maakte me dus nieuwsgierig naar het maken van mijn eigen geboortehoroscoop.