Liefde of luchtkasteel van Monica Roos

Liefde of luchtkasteel cover

‘Liefde of luchtkasteel’ is een moderne kasteelroman. Je zou het ook een ‘zwijmelroman’ kunnen noemen. Ik stond open voor een boek buiten mijn comfortzone, dus ik begon blanco in dit debuut van Monica Roos.

Als jonkheer Ewout van Duijvestein op de parkeerplaats van zijn landgoed een halfnaakte dame ziet, is hij niet happy, maar de opgewekte en assertieve Michelle Lacroix weet hem toch te prikkelen. Michelle logeert vanwege haar werk al snel in het kasteel en Ewout weet haar al snel te veroveren met zijn opwindende spelletjes.

Romantische kasteelroman

Ewout Duijvestein is een knappe en charismatische man. Hij weet hoe hij een vrouw kan veroveren en hij is een gepassioneerde minnaar. Ewout Duijvestein is echter ook wat vooringenomen en bezitterig van aard. Hierdoor zoekt hij vaak de confrontatie op. Daarnaast is hij ook snel achterdochtig en een tikkeltje narcistisch. Deze iets minder leuke eigenschappen heeft hij uit zelfbescherming, maar het maakt hem niet altijd een leuk mens naar mijn mening.

Michelle Lacroix heeft een pijnlijk verleden. Ze verloor al vroeg haar beide ouders en groeide op bij haar tante Elsa. Ze is wat onzeker en is daarom vaak wat afwachtend. Maar ze is tegelijkertijd ook heel assertief en laat niet met zich sollen. Een speciaal gedetailleerd poppenhuis betekent veel voor haar en dit poppenhuis speelt in dit verhaal dan ook een belangrijke rol in haar contact met Ewout.

Mooi gedoseerd

De erotische passages zijn expliciet, maar niet vulgair. Ze zijn goed gedoseerd en overheersen niet het verhaal. De auteur geeft ruim aandacht aan de gevoelens van de hoofdpersonages.

Een beetje voorspelbaar is ‘Liefde of luchtkasteel’ wel, maar de auteur weet mij toch een paar keer te verrassen en ik merkte dat ik diep genoeg in het verhaal zat om Michelle zelfs advies toe te roepen. Er zitten een paar lollige passages in, maar ook mooie subtiele erotische stukjes. Wel miste ik wat tempo in het middenstuk. Dit wordt tegen het eind wel weer goed gemaakt.

Als laatst nog een compliment voor de mooie en mysterieuze kaft. Het vangt goed de sfeer van het verhaal: het rijke en magische leven op Slot Duijvestein en verovert worden door een jonkheer… Monica Roos weet een grote (erotische) fantasie van veel vrouwen om te zetten tot een volwaardig romantisch verhaal.


Reageer op: Liefde of luchtkasteel van Monica Roos

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten