The Friday Five, boeken die beginnen met de letter I

Ik ben aangehaakt bij ‘The Friday Five’, een initiatief van Joost. Elke week wordt er een boekgerelateerde vraag gesteld, waarbij je een lijstje van vijf antwoorden geeft. Het is een terugkerende rubriek op vrijdag waar meerdere bloggers aan meedoen. Bij Joost zelf kun je informatie opvragen over dit initiatief en jezelf aanmelden. (klik)

Deze week bespreek ik vijf boeken die beginnen met de letter I. Tot mijn verbazing had ik op Goodreads al snel een rijtje gelezen boeken gevonden met deze letter. Tijd om er vijf boeken uit te kiezen om hier uit te lichten!

De I van ik lees veel

Ik heb een slimme droger van Tex de Wit
Een komisch boek vol (zeer) korte verhalen en anekdotes. Voor ik het wist had ik dit boek al uit. Hij bespreekt zelf verzonnen spreekwoorden, deelt een interview met de prins uit het sprookje Sneeuwwitje en de auteur biecht op dat hij zijn verhaaltjes eerst uittest op zijn partner. Maar ja, uiteindelijk geeft ze toe dat zij ook dingen op hem uittest. Alleen zijn dat medicijnen haha.

Ikigai van Héctor Garcia & Francesc Miralles (klik)
Een zeer leerzaam en inspiratievol boek! Ikigai betekent: een reden zoeken voor je bestaan. De auteurs belichten het leven op het Japanse eiland Okinawa. Daar leven veel honderdjarigen. Wat is hun geheim? Zoek een reden om ’s morgens uit bed te komen, lijkt de ultieme boodschap te zijn. Waar doe je het voor en wat wil je bereiken? Maar de auteurs gaan ook dieper in op het ervaren van een flow en gezond eten. Nog steeds gebruik ik wijsheden uit dit boek in mijn dagelijks leven.

Ik nog wel van jou van Elke Geurts (klik)
Dit was een rauwe roman! Dit was een boek wat ik niet wou uitlezen, maar waarbij ik toch nieuwsgierig was naar het eind. Het gaat over een man en vrouw, de man wil scheiden, de vrouw niet. De hoofdpersonages hebben geen namen in dit boek. Gaandeweg besef je ook dat dit boek misschien wel geen fictie is…

In seizoenen van Judith Visser (klik
‘In seizoenen’ gaat over David en zijn moeder Annabel. Annabel krijgt te horen dat ze uitbehandeld is en in seizoenen moet denken en niet meer in jaren. Een fijne roman om te lezen is het dan ook niet, maar wel een indrukwekkende roman, die zijn sporen achter laat in je hoofd. Ik vond het een zenuwslopend verhaal!

In naam van mijn vader van Aefke ten Hagen
Dit is een familieroman en het was een echte pageturner. Alles draait in Maria’s jeugd om de boerderij in een klein dorpje. Maar Maria is eigenlijk altijd op de vlucht. Na haar tienertijd vindt ze bij Erik rust, maar als dat wegvalt raakt Maria weer overal en nergens. Het brengt haar op gekke plekken en drijft haar tot waanzin. Het is erg lang geleden dat ik dit boek las, het was nog vóór Leesdame.nl zelfs. Het maakte wel indruk op me. Misschien moet ik het toch eens herlezen.

Heb je ook meegedaan aan de The Friday Five deze week?

Zo ja, laat dan een reactie achter hieronder, dan kunnen de lezers van mijn blog doorklikken naar jouw blog. Doe je wekelijks mee, laat dat ook even weten, dan zet ik de volgende keer jouw naam en een link naar jouw blog hier gelijk in de blogpost van The Friday Five.

  1. Joost van NerdyGeekyFanboy (klik)
  2. Patricia van Donder Design (klik)

6 reacties

Reageer op: The Friday Five, boeken die beginnen met de letter I

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten