14 februari 2022

Liefde op bestelling van Marijke van den Elsen

liefde op bestelling cover

De verhalenfabriek is een ebook-only uitgeverij en ze geven korte verhalen en series uit (thriller & feelgood).

‘Liefde op bestelling’ is zoals de naam al doet vermoeden feelgood! Het gaat over carrièrevrouw Barbara, ze werkt het liefst non stop door, maar haar beste vriendin Nicole vindt dat het tijd wordt voor een date en dus regelt ze een blind date voor zichzelf en voor Barbara. Het is een geheel verzorgde avond bij zonsondergang met een wel heel aantrekkelijke man…

Verrassend leuk verhaal

Dit korte verhaal heeft mij erg verrast. Ik verwachtte een standaard verhaal over daten, afstoten en elkaar terugvinden, maar Marijke van den Elsen pakte dit toch anders aan. Er zat namelijk een addertje onder het gras bij de date van Barbara. De uitwerking daarvan wordt leuk en verrassend vormgegeven.

De schrijfstijl is vlot en meeslepend, ik vond Barbara een leuke vrouw, al vond ik haar wel een tikkeltje jaloers en af en toe onredelijk, maar dat hoorde bij haar karakter. Als zakenvrouw is ze erg precies en ook in haar liefdesleven blijft Barbara graag de touwtjes in handen houden.

Boeiende omwegen

Marijke van den Elsen neemt wat boeiende omwegen voordat we bij het einde komen. Zo is er een spoedopname, een intimiderende collega en een filmpje waarbij alle gevoelens op scherp worden gezet. Deze omwegen maken ‘Liefde op bestelling’ inhoudelijk en fijn om te lezen.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: