Magic Moment Resort van Suzanne Hazenberg

magic moment resort cover

Suzanne Hazenberg kende ik al van haar (lugubere) thrillers. Één van die thrillers staat zelfs in mijn top 25 beste boeken ooit! Nu heeft ze een roman geschreven, daar was ik heel benieuwd naar!

In ‘Magic Moment Resort’ vinden we vier verhalen. We beginnen met Manon en haar man, zij zijn met hun kinderen op vakantie in Florida. Het is niet zo idealistisch als ze hadden verwacht, maar de kinderen hebben lol. Alleen tussen het echtpaar is de sfeer gespannen. In het Magic Moment Resort ervaart Manon echter een vreselijke ervaring. Haar wereld stort dan in.

Vier korte verhalen

Het verhaal rond Manon stopt en Suzanne Hazenberg gaat verder met het volgende verhaal. Dit keer draait het om Benthe, daar gaat het duidelijk niet best mee. Ook zij heeft iets traumatisch meegemaakt en dit zet haar leven én haar relatie op zijn kop. Benthe gedraagt zich erg bizar en het wordt al snel duidelijk waarom dat zo is.

Het derde verhaal draait om Tara, zij vertelt al meteen dat ze in een inrichting heeft gezeten. Nu loopt ze haar co-schappen in het ziekenhuis. En warempel… Manon zit tegenover haar in de spreekkamer. Tara heeft pleegouders en had af en toe contact met haar biologische moeder. Dat contact was niet echt liefdevol. Tara komt er uiteindelijk achter wie haar vader is, dat antwoord zet alles in haar hoofd op zijn kop.

De hekkensluiter is Erik… Hij is duidelijk dol op seks en versiert een ietwat afstandelijke vrouw in de kroeg. Erik heeft een aantal bijzondere seksuele wensen. Dat brengt hem dan ook in de problemen. Later in dit verhaal ontdek je weer een aanwijzing naar het eerste verhaal.

Vier verhalen, één geheel

Hoewel de verhalen los van elkaar lijken te staan, is het boek toch één geheel als je het uitgelezen hebt. Suzanne Hazenberg verstopt paaseitjes tussen de regels, waardoor je verbanden gaat ziet tussen de verhaallijnen en de personages. Dat is interessant om te ontdekken tijdens het lezen.

In de verhalen staan (ongewenste) seksuele handelingen centraal. Suzanne Hazenberg omschrijft treffend wat dit met een mensenleven kan doen. Waar liggen de grenzen? Gedetailleerd omschrijft de auteur wat er omgaat in het hoofd van de vrouwen, maar ze geeft ook aandacht aan de gedachtes van de man.

Opnieuw ontdekken

In haar vorige boeken merkte ik al dat ik Suzanne Hazenberg vlot en vooral beeldend kan schrijven. Alles wat je leest zie je echt voor je en in dit boek is dat ook zo. Ik vond alle verhalen interessant en boeiend om te lezen, ik vond het echter wel jammer dat de verhalen zo snel stopten, maar op het eind snap ik die insteek wel.

Het viel me op dat ik bij het einde van het laatste verhaal meteen weer opnieuw wilde beginnen met het eerste verhaal. Je wilt met de kennis die je dan hebt, opnieuw het boek ontdekken. Dat is bijzonder goed uitgewerkt door de auteur!1 reactie

  • 10 mei, 2019 om 09:54
    Akke Hoekstra zegt:

    Ik ben het helemaal eens met deze bespreking. Veel ooh, dus, daarom, vandaar, nu begrijp ik het, waardoor je als je het boek uit hebt wilt weten waar je de 1e X kennelijk overheen hebt gelezen. Oprecht ongeloof en boosheid over gedrag van Manon en Erik. Knap dat Suzanne Hazenberg dit alles weet te bewerkstelligen.

    Ikhartje(0) deze reactie

    Akke Hoekstra Beantwoorden

Reageer op: Magic Moment Resort van Suzanne Hazenberg

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten