Masterplan van Pjotr Vreeswijk

masterplan coverEen stoere kaft, de glimp van een (knappe) man met een wapen. ‘Masterplan’ is een actiethriller, niet lief of zachtzinnig, maar sterk, ruw en genadeloos.

In Soedan vindt een explosie plaats. Een explosie die de bevolking van een dorp van de aardbodem laat verdwijnen. Geheim agent Alex wordt naar Soedan gestuurd om de zaak te onderzoeken. Hij werkt samen met Suzanne en Peter. In Soedan zijn ze aangewezen op de hulp van Safi. Ondertussen vinden er geheimzinnige voorbereidingen plaats voor een aanslag die de hele wereld op zijn kop zal zetten.

Hoewel Alex de hoofdrol speelt in deze thriller, volgen we ook Xavier De Queiroz, die we al snel leren kennen als een gevaarlijke man. Hij misbruikt mensen, hij liegt, hij geniet van ellende en hij heeft macht. Hij wil de wereld veranderen en daar heeft hij alles voor over. Het gevaar zit er in dat Xavier overkomt als een hele sociale man.

Pjotr Vreeswijk is zelf agent en ‘Masterplan’ is zijn debuut. Hij heeft het schrijven al goed in de vingers. Hij wisselt rustige stukken af met keiharde actie. Hij durft zaken over te laten aan de suggestie en hij schuwt heftige passages niet. De thriller doet ook on-Nederlands aan. Afwisselend volgen we Alex in Soedan en de stand van zaken in Argentinië. Een land wat diep in de problemen zit en een vogeltje voor de kat lijkt te zijn.

Maar wat ik vooral goed vond was het personage Alex! Alex is een geheim agent, maar hij is ook mens. Zorgzaam, niet bang, doelbewust, avontuurlijk. Als man wat onzeker over een complimentje dat hij gaf aan Suzanne. Die kleine dingen maken van Alex een fijn personage. Dat mis ik zo vaak in andere actiethrillers. Vaak zijn dan de agenten snauwerige en/of brommerige mannen, Alex niet. Dat zorgde ervoor dat ik Masterplan geboeid bleef volgen. Een super pluspunt!

Een ander personage wat me raakte was Sofia. Een jonge vrouw met een schaduwkant. Ze heeft zeer slechte zaken op haar geweten, maar ze voelt ook wroeging en pijn. Op de een of andere manier raakte me dat, maar ik kon ook niet vergeten wat haar rol was in de terroristische wereld. Ik zou haar willen vertrouwen, maar iets hield me ook tegen. Een complex, interessant en gewaagd karakter dus, maar ook hier weet Pjotr Vreeswijk te doseren.

Een tikkeltje over the top vond ik het verhaal af en toe wel. Er gebeurde heel veel en dat op meerdere plekken tegelijk. Dat maakt het verhaal een beetje druk qua gebeurtenissen en qua personages. Op dat punt miste ik wat dosering. In de werkelijkheid gebeuren er natuurlijk ook dingen op meerdere plekken tegelijkertijd,  maar in een boek kan dat al snel een beetje te druk zijn, voornamelijk in het begin. Ben je eenmaal in het verhaal, dan leest ‘Masterplan’ als een sterke en gewaagde thriller. Dit boek is dan ook ideaal om cadeau te doen aan lezers die van actie houden!


Reageer op: Masterplan van Pjotr Vreeswijk

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten