Meedogenloos van J. Sharpe & Skaye

Meedogenloos coverAfgelopen weekend heb ik stevig doorgelezen in ‘Meedogenloos’ van J. Sharpe & Skaye. (Joris van Leeuwen en Melissa Skaye)

De zusjes Mandy en Lisa slaan op de vlucht nadat hun ouders zijn vermoord. Maar de daders zitten ook achter de twee meisjes aan. Ergens in een ondergrondse ruimte verblijft de Californische India, zij verdween op dertienjarige leeftijd. Zij wordt gedwongen tot prostitutie, maar treft dan een klant die zich haar lot aantrekt. Dan zijn er ook nog Tim en Suzanne. Exen van elkaar. Tim is journalist en erg gedreven in zijn vak.

Verschillende personages
Suzanne krijgt te maken met een verward meisje en een gijzeling in een ziekenhuis. Tim maakt zich vervolgens weer bezorgt om Suzanne en zoekt haar op. Dit is het begin voor veel ellende voor dit koppel. Deze ellende is echter ook al van kracht in het leven van India, zij zit gevangen in de kluwen van de gedwongen prostitutie en daar laten ze haar niet graag gaan… Ondertussen is Mandy niet van plan om zomaar de strijd op te geven. Gevaarlijke situaties volgen.

Hoewel alle personages in het begin een op zichzelf staande verhaallijn lijken te hebben, krijgen ze vroeg of laat met elkaar te maken. Zoals Tim het al min of meer verwoordde: je gaat verbanden zien. Wat die verbanden zijn ontdek je vanzelf tijdens het lezen.

Eng
Ik ben over het algemeen best nuchter als ik thrillers lees. Ik hoef in de meeste gevallen geen nachtlampje aan te zetten na het lezen of zien van een thriller. Maar nu kreeg ik toch wel wat zenuwen. Daarom deed ik dit keer toch maar wat extra licht aan. Niet omdat er zombies of geesten in dit verhaal zitten, maar omdat J. Sharpe en Skaye erg goed en gedetailleerd zenuwslopende situaties beschrijven.

Met korte hoofdstukken en regelmatige perspectiefwisselingen blijft de spanning hoog, tel daarbij de cliffhangers op en je slaapt niet meer. Verder is het ook onmogelijk om te bedenken wie wat geschreven heeft. Ik heb begrepen dat J. Sharpe gruwelijke passages niet schuwt. Maar ik weet uit ervaring dat Melissa Skaye daar haar hand ook niet voor om draait. Hun samenwerking is dus heel vloeiend gegaan.

Bepaalde passages vond ik in eerste instantie ongeloofwaardig en/of wat over the edge, maar nu ik het boek uit heb, denk ik daar weer heel anders over. Er gebeurt veel in de (onder)wereld waar we (nog) geen weet van hebben. Het is ver van je bed, maar het is er wel. Hoe vaak ik niet de krant lees of het nieuws kijk en dan denk: hoe bestaat het?!

Het sterke einde
Over het einde wil ik het liefst zo min mogelijk schrijven, maar goed, er is toch iets wat ik hierover graag wil delen. Het einde was heel anders dan ik had verwacht. Op zo’n manier dat het mij niet los kon laten. Het einde (en de fantasieën van mijn kant over het verdere verloop na dat einde) ging leven in mijn hoofd, het ging mee naar bed. Als je dat bij mij los kunt maken, dan heb je een goed verhaal neergezet!


Reageer op: Meedogenloos van J. Sharpe & Skaye

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten