3 maart 2018

In naam van de vader (dl 4) van Linda Jansma

Het duurde even, maar deze week heb ik het laatste deel van de Kobo Plus miniserie ‘In naam van de vader’ van Linda Jansma gelezen. Dit schreef zij exclusief voor Kobo, maar later in dit jaar zal alles gebundeld worden tot een fysiek exemplaar.

In het laatste deel draait het natuurlijk om de ontknoping! Alle geheimen en intriges van de familie van Foreest passeren de revue. Werkelijk elk personage zit wel in de problemen en/of kampt met bedrog. Alle vragen die je had over Ties, Francis, Renée, Tobias en Judith krijgen in dit laatste deel een antwoord.

Einde

Ik bespreek vandaag het allerlaatste deel van deze vierdelige thrillerserie. Het cruciale deel zeg maar. Das lastig, want ik wil natuurlijk niets verraden. Zoals ik al schreef krijg je bij dit deel de ontknoping te lezen. De weg ernaartoe is een beetje traag. Ik had min of meer verwacht dat na het denderende einde van deel 3, meteen een denderende start zou zijn, maar dat was precies andersom. Er wordt in dit deel ruim en breed de tijd genomen om toe te werken naar de ontknoping. Die tijd is echter ook essentieel, want zo leer je de personages en hun daden nog beter begrijpen.

Het verhaal heeft nog steeds dezelfde soapachtige sfeer. Met veel (smeuïge) geheimen en problemen in één familie. Het leest erg gemakkelijk en Linda Jansma beschrijft het ook heel beeldend. Wel vond ik bepaalde details in de laatste hoofdstukken ietwat ongeloofwaardig. Nu ik terugkijk op de gehele serie vond ik het derde deel het sterkste deel.

De serie

Ik raad aan om deze serie op volgorde te lezen. Wil je geen abonnement op Kobo Plus, dan zijn de losse delen ook los te bestellen als ebook bij Bol en Kobo. Echter ben je dan wel een stukje duurder uit. Momenteel is er nog geen papieren boek, maar dat staat voor de toekomst wel in de planning. Dus vroeg of laat kan iedereen die geïnteresseerd is deze serie lezen.

2 reacties

 • 6 maart, 2018 om 11:55
  Veronique zegt:

  Ik heb deze nog serie nog steeds op mijn nog te lezen lijst staan. Maar ik kom er nog niet aan toe. Ik word wel steeds nieuwsgieriger ernaar, dus deze serie staat wel steeds harder te dringen om voorrang. haha. Je maakt me zeker ook nog nieuwsgierig en hierdoor wordt de drang om te lezen nog groter.


  Veronique
  Beantwoorden

  • 6 maart, 2018 om 23:41
   Leesdame zegt:

   Het is vooral fijn dat je de serie nu compleet achter elkaar kunt lezen. Het is wel heel anders geschreven dan de andere thrillers van Linda Jansma. Deze serie is meer soapachtig en smeuïg door alle intriges die voorbijkomen. En tja… dat leest best lekker weg 😉


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: