Mi vida

Op Videoland kwam ik deze film tegen en het verhaal sprak me wel aan én dat Loes Luca de hoofdrol speelt was ook een leuke bijkomstigheid!

De Schiedamse kapster Lou is al op leeftijd en wil nu eindelijk eens tijd voor zichzelf maken. Ze reist naar Andalusië voor een cursus Spaans. Lou moet het zelf zien te redden in Spanje, dit gaat niet meteen vlekkeloos en ze is opvallend de oudste van de cursusgroep, maar al snel wordt ze opgenomen in de gemeenschap en voelt Lou zich helemaal thuis.

Peluquero

De Spaanse taal is lastig, maar de lerares is streng en goed in haar werk. Zonder dat je er erg in hebt, heb je als kijker ook wat woordjes geleerd. Lou is bijvoorbeeld een peluquero (kapster). Lou kruipt steeds meer uit haar schulp. Letterlijk en figuurlijk. Na een tijdje zet ze haar pruik af en verft ze haar haren rood. Ze neemt lessen Pilatus en raakt bevriend met de lerares Spaans. Ze dagen elkaar vervolgens uit om hun dromen te verwezenlijken.

Hoewel Lou eigenlijk gestopt is met het kappersvak, wordt er toch vaak een beroep op haar gedaan. En ze houdt nog steeds van haar werk, ze begint zelfs te dromen over een kapsalon in Spanje. Die droom komt dichtbij als ze een mooi en goedkoop pand vindt in een typisch Spaans straatje. Maar de kinderen van Lou schrikken nogal van haar plannen. Zij denken dat het een bevlieging is en ze willen dan ook dat Lou terug naar huis komt.

Mooie en rustige film

‘Mi vida’ is een ingetogen en mooie film en Loes Luca speelt haar rol erg leuk. Je waant je echt even in Spanje en je leeft helemaal mee met het leven van Lou. Ook de rol van de Spaanse lerares Andrea is leuk. Zij is erg temperamentvol, maar heeft ook een zachte en onzekere kant. Prachtige rol van Elvira Mínguez!

Ik keek deze film in twee etappes voor het slapengaan. Ik vond het jammer dat de film ineens afgelopen was, ik hoopte op wat extra beelden tijdens de aftiteling, maar dat was helaas niet zo. Het was erg leuk om Lou’s beslommeringen te volgen in Spanje. Aanrader dus!


Reageer op: Mi vida

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten