31 oktober 2020

Terugblik oktober

Oktober vloog voorbij en het was bijzondere en gevoelige maand. Tijd voor een terugblik!

Ik las zo’n tien boeken en tikte op Goodreads deze maand de ‘100 boeken’ aan. Bizar eigenlijk. Maar goed, ik heb dit jaar meer gelezen, ik ben veel meer thuis geweest dan normaal en die tijd vulde ik met lezen. Daarnaast was het ook een gevoelige maand. Alsof alles wat er gebeurde harder bij me binnenkwam. Daarom heb ik Twitter even aan de kant geschoven en heb ik mijn bubbel op Facebook wat kleiner gemaakt. Ik voel me daar een stuk rustiger bij.

Wat heb ik afgelopen maand gelezen

Dat is een gevarieerd lijstje geworden. ‘Zondagsleven’ was de uitschieter en dit boek staat zelfs in mijn top 25 op nummer 1. Maar ik las nog veel meer!

 1. Polaroids & poederdozen van Susan Muskee (klik)
 2. Stilleven van Marieke Damen
 3. Zondagsleven van Judith Visser (klik)
 4. Polaroidmeisje van Femke Hendriks
 5. Japan in honderd kleine stukjes van Paulien Cornelisse (klik)
 6. Misverstand in Milaan van Lis Lucassen
 7. Het tij hoog, de maan blauw van Jolien Janzing (klik)
 8. De babysitter van Liz de Zwart (klik)
 9. Vlucht van Mel Wallis de Vries (klik)
 10. Overdag bang en ’s avonds dronken van Sylvia Witteman (klik)
 11. Thuis in Virgin River van Robyn Carr

Nummer 1, 3, 7, 8 en 10 waren recensie-boeken. Virgin River las ik voor de tweede keer dit jaar. Ik had het boek eerst geluisterd, maar ik had het idee dat ik veel gemist had, want ja, ik val ook wel eens in slaap tijdens het luisteren haha. Toen The Feelgood Book Corner afgelopen maand dit boek uitkoos, besloot ik nog een keer dit boek te lezen. Volgende maand lezen we samen ‘Welkom in Virgin River’. Op 27 november staat trouwens het tweede seizoen op Netflix!

Mijn gedachtes over oktober

Ik vond het een donkere en gevoelige maand. Dat komt ook door de dood van Bea, dat heeft me enorm geraakt! Zij was zo’n sprankelend en blij mens op Instagram, het was voor mij echt een schok dat achter haar foto’s zoveel pijn en donkerte schuilde.

En toch vonden mensen het nodig om hatelijk te reageren op berichten hierover. Daar kan ik echt niet bij. Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je altijd alles maar kan zeggen en dat je vrijuit iedereen mag kwetsen. Dat voelde echt niet goed en dat wou ik even kwijt.

Een virtuele knuffel voor al mijn lezers. Pas goed op jezelf!