Terugblik oktober

Oktober vloog voorbij en het was bijzondere en gevoelige maand. Tijd voor een terugblik!

Ik las zo’n tien boeken en tikte op Goodreads deze maand de ‘100 boeken’ aan. Bizar eigenlijk. Maar goed, ik heb dit jaar meer gelezen, ik ben veel meer thuis geweest dan normaal en die tijd vulde ik met lezen. Daarnaast was het ook een gevoelige maand. Alsof alles wat er gebeurde harder bij me binnenkwam. Daarom heb ik Twitter even aan de kant geschoven en heb ik mijn bubbel op Facebook wat kleiner gemaakt. Ik voel me daar een stuk rustiger bij.

Wat heb ik afgelopen maand gelezen

Dat is een gevarieerd lijstje geworden. ‘Zondagsleven’ was de uitschieter en dit boek staat zelfs in mijn top 25 op nummer 1. Maar ik las nog veel meer!

 1. Polaroids & poederdozen van Susan Muskee (klik)
 2. Stilleven van Marieke Damen
 3. Zondagsleven van Judith Visser (klik)
 4. Polaroidmeisje van Femke Hendriks
 5. Japan in honderd kleine stukjes van Paulien Cornelisse (klik)
 6. Misverstand in Milaan van Lis Lucassen
 7. Het tij hoog, de maan blauw van Jolien Janzing (klik)
 8. De babysitter van Liz de Zwart (klik)
 9. Vlucht van Mel Wallis de Vries (klik)
 10. Overdag bang en ’s avonds dronken van Sylvia Witteman (klik)
 11. Thuis in Virgin River van Robyn Carr

Nummer 1, 3, 7, 8 en 10 waren recensie-boeken. Virgin River las ik voor de tweede keer dit jaar. Ik had het boek eerst geluisterd, maar ik had het idee dat ik veel gemist had, want ja, ik val ook wel eens in slaap tijdens het luisteren haha. Toen The Feelgood Book Corner afgelopen maand dit boek uitkoos, besloot ik nog een keer dit boek te lezen. Volgende maand lezen we samen ‘Welkom in Virgin River’. Op 27 november staat trouwens het tweede seizoen op Netflix!

Mijn gedachtes over oktober

Ik vond het een donkere en gevoelige maand. Dat komt ook door de dood van Bea, dat heeft me enorm geraakt! Zij was zo’n sprankelend en blij mens op Instagram, het was voor mij echt een schok dat achter haar foto’s zoveel pijn en donkerte schuilde.

En toch vonden mensen het nodig om hatelijk te reageren op berichten hierover. Daar kan ik echt niet bij. Vrijheid van meningsuiting betekent niet dat je altijd alles maar kan zeggen en dat je vrijuit iedereen mag kwetsen. Dat voelde echt niet goed en dat wou ik even kwijt.

Een virtuele knuffel voor al mijn lezers. Pas goed op jezelf!


Reageer op: Terugblik oktober

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten