3 mei 2012

Miss Communicatie van Astrid Harrewijn

miss communicatie cover

Ik las dankzij de Ezzulia Leesclub laatst de chicklit Miss Communicatie van Astrid Harrewijn. Het is een leuke en sprankelende chicklit met een spannende twist.

Het gaat over Didi, een vlotte meid met een voorliefde voor kaas. Ze woont samen met haar twee vriendinnen Lein en Iris. Didi werkt op de redactie van De Week. En ze zit nog in haar proeftijd, maar krijgt de kans om de coverstory te schrijven. Die coverstory gaat over “de mens achter de inlogcode”. Over social media, Twitter en alles wat mensen online zetten.

Didi besluit iets over Twitter te gaan schrijven en niet over de fanatieke gebruikers, maar juist over de mensen die ermee stoppen. De redactie is er sceptisch over, maar Didi laat zich niet uit het veld slaan. In haar zoektocht komt ze echter terecht in gevaarlijke situaties.

Miss Communicatie is een spannende chicklit. Het is geen thriller, want de aspecten van een chicklit voeren toch wel de boventoon. Astrid heeft een prettige en vlotte schrijfstijl. Op sommige vlakken is het een herkenbare chicklit: social media, werken op een redactie, samenwonen met vriendinnen etc. Maar toch zijn er nog genoeg verrassende invalshoeken om er een originele chicklit van te maken.

Als lezer stemde het mij ook wel even tot nadenken: want hoeveel zet je zelf op Twitter en Facebook? Wat is afgeschermd en wat niet? En wie is wie in de wereld van social media? Miss Communicatie is een leuke onderhoudende feelgood-roman geworden en gewoon leuk om te lezen.

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: