8 mei 2012

Schuld van Tupla M.

schuld cover

Schuld gaat over Evalien, Rik en hun dochter Pippa. Hun leven is door een tragische gebeurtenis compleet op zijn kop gezet. Ze wonen in de stad, maar Evalien besluit het roer om te gooien en terug te keren naar de geboorteplaats van Rik in Zeeland.

In het Zeeuwse dorp West Kapelle is het moeilijk om te integreren. Vooral de gelovige bewoners zijn sceptisch en het lijkt alsof ze zelfs moeite hebben met Rik. In Schuld wordt het verhaal afgewisseld met stukjes uit het heden en daar weer langere stukken uit het verleden. Op die manier kom je langzaam erachter hoe het heeft kunnen lopen.

Helaas -en dat is mijn mening- wordt het verloop van het verleden ietwat verraden door de stukjes van het heden. Daardoor viel er voor mij al een deel van de spanning weg. Neemt niet weg dat Schuld een fijn boek is om te lezen.

De dames achter Tupla M. hebben een zorgvuldige en boeiende schrijfstijl en besteden veel zorg aan het beschrijven van het grauwe Zeeuwse landschap en de sfeer in het dorp. Hierdoor wordt het verhaal filmisch en ik raad zeker aan om met Google Maps wat plaatjes op te zoeken uit het boek om zo het verhaal nog levender te maken.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: