Moeder, dochter, minnares van Heleen van Royen

moeder dochter minnares cover

Toen ik vorige week vrijdag Heleen van Royen bij Beau haar verhaal zag doen werd ik nieuwsgierig naar haar nieuwste boek. Een jubileumboek, want ze is twintig jaar schrijfster.

‘Moeder, dochter, minnares’ is een bundel met columns en korte verhalen en interviews. Het boek is non fictie en opgedeeld in delen waarin de verschillende rollen van Heleen worden besproken, zoals schrijfster, moeder en dochter. Haar kinderen hebben ook een korte column geschreven voor dit boek. Onderwerpen als rouw, seks, moederliefde en drugs komen aan bod.

Kort en krachtig

Ik las dit boek vrijwel in één halve dag uit. De korte columns zijn op zich leuk om te lezen, maar ik was er ook zo doorheen en ze waren wat oppervlakkig. Veel interessanter waren de wat langere verhalen. Zo schrijft Heleen van Royen uitgebreid over de begrafenis van haar moeder én vader en hoe zij op deze manier toch de kans kreeg om eindelijk afscheid te kunnen nemen van haar vader. Ik vond dat een bijzonder en gevoelig stuk.

Maar ook bevallen en geboorte staat centraal. Heleen gaat in gesprek over bevallen in Nederland en hoe men denkt over pijnbestrijding. Ze schrijft over haar dochter Olivia en de geboorte van kleinzoon Spencer. Ook praat ze over cosmetische ingrepen en het taboe daaromheen.

Diverse thema’s

Heleen van Royen gaat alle kanten op in deze bundel. Uiteraard komt het onderwerp seks ook aan bod. Zo staat er een verhaal in waarin zij samen met Bart XTC gebruikt en het effect daarvan. Tja, Heleen kent geen schaamte. Haar kinderen krijgen vaak vragen over hun moeder en sommige mensen denken dat Heleen 24/7 met seks bezig is, maar ook dat valt reuze mee.

Sommige columns vond ik snel in elkaar geflanst en sommige informatie wist ik al. Ik had al eens gelezen over haar moeder die een vloerkleed haakte bijvoorbeeld. Helemaal achteraan staat een lang relaas over Fadi Fawaz, de vriend van George Michael. Heleen van Royen was bevriend met Fadi en ze hielden contact, al deed Fadi vaak raar en vaag. Ik heb dat stuk gelezen, maar ik had er niet zoveel mee.

‘Moeder, dochter, minnares’ vond ik niet vervelend om te lezen, maar echt heel bijzonder vond ik het ook niet. Ik was er ook vrij snel doorheen en dan vind ik € 11.99 voor een ebook best aan de prijs.


1 reactie

  • 17 november, 2020 om 10:26
    Kelly zegt:

    Jammer dat hij niet heel bijzonder was! Het is ook niet helemaal mijn genre, maar de mooie cover maakte mij toch nieuwsgierig. 🙂

    Ikhartje(2) deze reactie

    Kelly Beantwoorden

Reageer op: Moeder, dochter, minnares van Heleen van Royen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten