Wen er maar aan van Maike Meijer

Wen er maar aan cover

Het werd tijd voor iets leuks, iets om mee te lachen en dit boek leek mij uitermate geschikt daarvoor!

M. houdt een dagboek bij. Haar beroep is actrice, maar ze heeft al tijden geen rol gespeeld, dus nu zit ze in de WW. Het UWV wil echter dat ze aan de slag gaat en is al begonnen over een baan in de Efteling. Haar lichaam zit in de overgang. Toch leeft ze hoopvol naar audities toe, want ze verlangt naar een glansrol. Ondertussen slikt ze Oxazepam en lijkt seks met haar man Koos tegenwoordig meer op een controle-afspraak bij de tandarts.

Lekker theatraal

Zwetend en -vaak chagrijnig- werkt M. zich door de overgang heen, heeft ze afspraken met een stinkende man bij het UWV en elke woensdag een lunchafspraak met vriendin Marieke. Haar andere vriendin Caroline is een succesvol actrice. M. verbaast zich over het leven om haar heen, terwijl dat van haar op pauze lijkt te staan. Ze ziet haar zoon die te snel groot wordt en uit huis wil. En haar man Koos is opeens fervent fietser geworden, maar eet nog wel graag Bastogne koeken.

Maike Meijer dikt dit lekker aan, maakt van M. een karikatuur en het gedrag van de personages is lekker theatraal. Dit benadrukt Maike Meijer nog eens extra met de grappige en overdreven tekeningen.

Vrouw op leeftijd

De auteur schetst op humoristische wijze het leven van een vrouw in de overgang, maar ook al herken je jezelf daar nog niet in, geen nood! De hoofdpersoon komt in allerlei situaties terecht, die iedereen wel kent. Je komt bijvoorbeeld voor iets intiems bij je huisarts en uitgerekend die dag kijkt er een jonge huisarts in opleiding mee.

Of je hebt enorm zin in een vleesgerecht, maar ineens blijkt iedereen vegetarisch te zijn in je omgeving. Ook beschrijft M. vaak hoe ze haar lichaam ervaart en dat het ouder worden haar onzeker maakt. Want vindt Koos haar nog wel aantrekkelijk? Waarom gaat de seks zo moeizaam?

Luizenmoeder-humor

Ja, zo kan ik de humor wel omschrijven. Zoals in ‘De luizenmoeder’. Ook van die uitvergrote situaties, maar met af en toe wel een doordenker over onze maatschappij.

Maike Meijer is naast auteur ook actrice en scenarioschrijfster. Ze is vooral bekend van de comedyserie ‘Toren C.’ En ja, een serie gebaseerd op dit boek zou ik best leuk vinden!Reageer op: Wen er maar aan van Maike Meijer

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten