Moordfamilie van Corinne Vlaminckx

moordfamilie cover‘Moordfamilie’ vond ik een toffe thriller. Spannend tot het eind en meeslepend. Allereerst mijn complimenten voor de nieuwe vormgeving van de cover! Deze cover ziet er naar mijn mening veel aantrekkelijker uit dan bij de eerste druk.

Lizzy komt uit een zogenaamde moordfamilie. Haar vader heeft haar moeder vermoord en zijn vader (dus haar opa) vermoordde ook zijn vrouw. Lizzy heeft dus een beladen jeugd gehad en krijgt dan ook psychische hulp. Toch heeft ze haar leven aardig op de rit gekregen. Ze is moeder van Bram en getrouwd met Richard.

Lizzy leeft in haar hoofd en slikt ook medicijnen. Richard houdt haar goed in de gaten. Toch voelt Lizzy zich goed en besluit het boekje van haar overleden oma te lezen. Richard maakt zich vervolgens ernstig zorgen en neemt het boekje af omdat hij denkt dat Lizzy er niet toe in staat is om het al te lezen. Lizzy is verontwaardigd, maar Richard is bang dat Lizzy dingen ziet die er niet zijn en nog lang niet goed in haar vel zit.

Lizzy wordt ook gestalkt, maar de mailtjes verdwijnen altijd meteen na het openen, foto’s die ze hiervan maakt, verdwijnen later weer van haar telefoon. Zijn de mailtjes wel echt? Als Richard al twijfelt aan Lizzy, is ze dan wel echt in orde, maar ze is toch niet gek? Ook komt ze in contact met haar oom Daan. Het leven van Lizzy wordt steeds verwarrender en niets lijkt zoals het was. Leeft Lizzy teveel in haar hoofd en is ze gek aan het worden, of is er daadwerkelijk gevaar wat op de loer ligt?

In het begin moest ik wennen aan de schrijfstijl, deze is in tegenwoordige tijd en is to the point. Het ging in het begin namelijk wat snel en soms lijkt Lizzy weinig te voelen, maar gaandeweg kwam Lizzy beter tot leven en kreeg ik steeds meer sympathie voor haar. Richard is een irritant mannetje. Hij wil graag de macht en de controle hebben over Lizzy en over zijn gezin en voert dit om drammerige wijze door. Hij vraagt niet naar de mening van Lizzy, zijn waarheid is de waarheid en andere redeneringen begrijpt hij niet. Ook zijn moeder staat vierkant achter haar zoon en lijkt wat neerbuigend naar Lizzy toe. Hierdoor heeft Lizzy vaak het gevoel dat ze alleen moet vechten tegen de rest van de wereld.

Er zijn ook enkele hoofdstukken weggelegd voor Lizzy’s vader. Hij zit vast en in zijn hoofdstukken lezen we over het verlof en zijn bezoek aan Lizzy, waarin hij haar vraagt of ze hem wil vergeven.

Voor een debuut vind ik dit een hele spannende en goed uitgewerkte thriller. Ik zat  dan ook gelijk gevangen in het verhaal.

 

 

 

 


Reageer op: Moordfamilie van Corinne Vlaminckx

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten