10 juli 2011

Muis van Gordon Reece

muis cover

Ik heb Muis gelezen van Gordon Reece en ik vond het een geweldige leeservaring! Het is een thriller die de lezer een echt beklemmend gevoel meegeeft, ook omdat je geraakt wordt door Shelley, de hoofdpersoon.

Shelley is een goede leerlinge, maar wordt extreem gepest! Shelley houdt zich graag afzijdig, is in zichzelf gekeerd en komt nooit voor zichzelf op. Alleen thuis bij haar moeder voelt ze zich veilig. Shelley’s moeder is eigenlijk hetzelfde van karakter. Ook zij laat zich regelmatig ondersneeuwen op haar werk en durft nergens ‘nee’ op te zeggen.

Het pesten loopt ondertussen aardig uit de hand en Shelley belandt hierbij in het ziekenhuis. Als dan het dagboek van Shelley boven water komt en de extreme vormen van het pestgedrag aan het licht komt, besluiten ze dat Shelley van school moet en met haar moeder elders moet gaan wonen waar de meiden haar niet meer kunnen vinden.

In het afgelegen huisje komen Shelley en haar moeder tot rust. Shelley krijgt nu thuisonderwijs en alles lijkt nu eindelijk goed te komen. Totdat er ’s nachts een inbreker in het huisje rondsluipt en dan knapt er iets in Shelley…

Muis is een thriller die mij geraakt heeft. De personages zijn levensecht en de spanningsboog is hoog! Muis is een thriller die je niet snel aan de kant legt, je wilt het meteen uitlezen. Deze thriller stelt ook vragen aan de lezer: wanneer bereikt iemand je tolerantiegrens? Wanneer mag je zelf het recht in eigen handen nemen? Kortom: Muis is een sterke thriller, die nog lang na blijft galmen in je hoofd!

Ik geef 5 vette *****