Niet wat jij denkt van Jiami Jongejan

niet wat jij denkt cover‘Niet wat jij denkt’ is een autobiografisch boek van blogger en Youtuber Jiami Jongejan. Het is een rauw en eerlijk verhaal over haar strijd tegen anorexia.

De jonge Jiami is ambitieus en intelligent! Ze bouwt haar eigen websites en leert zichzelf coderen. Ze blogde over fashion en lifestyle op haar eigen website, maar schreef ook eerlijk over haar strijd tegen anorexia. In dit boek gaat ze daar dieper op in. Over de aanwezig van ‘De Stem’  in haar hoofd die haar aanmoedigt om nog meer af te vallen. Maar ook hoe ze uiteindelijk hulp kreeg en de ziekte overwon.

To the point en eerlijk
Jiami schrijft eerlijk én direct. In spreektaal spreekt ze haar lezers aan, alsof ze bij je aan tafel haar verhaal deelt. Hoe ze begon met afvallen en dat geleidelijk steeds extremere vormen aannam. Jiami is openhartig over haar woede en frustratie. Ze wil niet afvallen, maar een stemmetje in haar hoofd blijft beweren dat ze dat wél moet blijven doen. Haar ouders proberen haar te helpen en Jiami beseft zelf ook dat ze geholpen moet worden.

Op donkere pagina’s staan wanhopige krabbels… de wanhoop is voelbaar en het zijn letterlijk de zwarte pagina’s van haar leven. Het is pijnlijk om te lezen dat zo’n jong meisje, zo met zichzelf in de knoop zit. Ondertussen was haar blog een succes, ze kreeg steeds meer volgers en won uiteindelijk ook prijzen. Zoals de Gouden Apenstaart en de European Award for Best Content for Kids. In 2014 werd ze uitgeroepen tot Jongere van het Jaar.

Veel gefoeter
Dat deze strijd tegen anorexia met veel gefoeter gepaard ging geloof ik helemaal! In het boek vond ik het echter een beetje teveel van het goede. De teksten op de donkere pagina’s zijn chaotisch en zitten bomvol fouten… Begrijp me niet verkeerd, ik snap de intentie volkomen… de puurheid blijft hiermee behouden, maar de leesbaarheid wordt er helaas niet beter op. Ik miste hier dan ook voornamelijk afwerking. Met wat correctiewerk en wat minder gefoeter was het boek nog beter tot zijn recht gekomen voor mijn gevoel. De pijn en strijd is namelijk al duidelijk voelbaar tussen de regels.

Ook zijn er enkele blogposten gepubliceerd in dit boek, zoals de blogpost waarin Jiami voor het eerst eerlijk is over haar anorexia en enkele reacties van haar lezers. Dat vond ik een pluspunt, want voor mij was het een eerste kennismaking met Jiami, dus vond ik het fijn dat ik ook een kijkje in haar blogleven kreeg hierdoor.

Steun voor lotgenoten
Jiami overwon haar anorexia, ze kan weer genieten van koffiedrinken, van sushi en het eten van chocolaatjes. Het lukte Jiami om beter te worden en dat kan voor veel meisjes – die zich hierin herkennen- een enorme steun zijn en misschien drempels weghalen om zelf ook hulp te gaan zoeken. Jiami blijft trouw aan haar heldere schrijfstijl, waardoor het voor haar volgers heel herkenbaar zal zijn. Jiami is momenteel het meest actief op Youtube.


Reageer op: Niet wat jij denkt van Jiami Jongejan

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten