11 oktober 2022

Niks vreemds aan (film)

Toen ik een maandje Videoland had, klikte ik uit nieuwsgierigheid deze film aan. Ik had eerst mijn twijfels, maar het viel me mee!

Deze Nederlandse film is een remake van de Letse film Swingers. Suus verveelt zich in haar doodgebloede huwelijk met schrijver Mats, in een spontane opwelling registreert ze zichzelf op een swingers-app. Al snel krijgt ze een reactie. Van Xander en Danielle, een bruisend stel, al zit Danielle niet echt te wachten op deze date. Ook Mats schrikt als hij hoort dat er daadwerkelijk een stel langskomt.

Het verhaal kabbelt voort.

Onder Suus en Mats woont de alleenstaande vrouw Lot. Ze ontdekt tot haar schrik een poedelnaakte man op haar balkon. Hij smeekt haar om hulp, maar ze is erg huiverig, uiteindelijk geeft ze toe en laat ze hem binnen. Illias blijkt echter een hele aardige man zonder verkeerde bedoelingen en Lot en hij gaan met elkaar in gesprek. Hij geeft Lot waardevolle adviezen. Ondertussen zijn boven Xander en Danielle aangekomen bij Suus en Mats. Mats moet er eerst niks van hebben, totdat hij Danielle ziet…

De film is erg terughoudend. Er komen geen stomende scènes en je ziet nauwelijks bloot. Suus wil er heel graag iets van maken deze avond, maar hoe meer de avond vordert, des te meer twijfelt ze of het allemaal wel zo’n goed idee was… Wat volgt zijn een paar komische en ongemakkelijke scènes, die -ondanks wat er op de filmposter staat- niet echt sexy zijn. Het verhaal kabbelt voort, maar het blijft wel boeiend om te blijven kijken. Ik was nieuwsgierig of Suus overstag durfde te gaan. En ik was ook benieuwd naar wat er gebeurde bij Lot en Illias een verdieping lager. Ik vond het ook wel grappig om Ilse Warringa (juf Ank) te zien in een “sexy comedy”.