Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman

Onbreekbaar buren with benefits cover

Lisette Jonkman schreef exclusief voor Kobo de ‘Onbreekbaar’ serie. Ik las deze delen alle drie achter elkaar!

‘Onbreekbaar, buren with benefits’ is het eerste deel, waarin Abby en Ferdi de hoofdrol spelen. Abby werkt als bardame bij ‘De kater’ en Ferdi begint aan het studentenleven en stapt meteen in een ontgroening. Ferdi en Abby komen elkaar regelmatig tegen, maar hebben in het begin nog weinig interesse in elkaar. Ferdi is niet dol op vastigheid en Abby lijkt wat stil te staan in haar leven. Ze woont bijvoorbeeld nog steeds in een studentenkamer.

Chicklit met een spannende lading

Abby en Ferdi ontmoeten elkaar steeds weer en als Ferdi te hulp schiet als Abby in een beklemmende situatie zit, krijgen ze gevoelens voor elkaar. Ze willen echter geen vastigheid, dus besluiten ze te scharrelen en elkaar vrij te laten. Allebei hebben ze de nodige bagage met ex-geliefdes. Ferdi zit met zijn manipulerende ex Merle en Abby probeert haar bezitterige ex Tom te vermijden.

In het tweede deel komt de modellencarrière van Abby goed op gang. Abby en Ferdi lijken steeds dichter naar elkaar toe te groeien, tot Abby hem iets te vertellen heeft. Ferdi breekt vervolgens haar hart.

Het derde deel sluit de serie af en heeft ook een licht thriller-aspect. In dit deel reizen we mee met Abby naar Dubai. Ze is namelijk gevraagd als Victoria’s Secret-model, een grote opdracht die (lichamelijk) veel van haar vraagt. Maar het jetset-leventje heeft ook een keerzijde…

Ferdi mist Abby, maar geeft dit niet toe. Hij heeft ook de nodige problemen met de studentenvereniging en heeft spijt van wat hij Abby aangedaan heeft. Hun paden kruisen elkaar weer als Abby diep in een beklemmende situatie zit.

Oude bekenden

Abby en Ferdi niet zijn geheel onbekend voor de fans van Lisette Jonkman. Ze hadden al een bijrolletje in ‘Verkikkerd’ en ‘Verslingerd’. Andersom hebben personages uit die serie nu bijrolletjes in ‘Onbreekbaar’. Je komt ook wat herkenbare situaties tegen, zoals de voorbereidingen voor de Batarun.

De serie begint luchtig en vermakelijk. Zo krijgt Ferdi te maken met een ontgroening. Vanwege de luchtigheid en de humor zit je al snel in het verhaal, maar het blijft niet luchtig. Lisette Jonkman snijdt verschillende thema’s aan. Zo zijn er beklemmende situaties met ex-geliefdes. Maar ook oprechtheid en vergeving in vriendschap en relaties speelt een grote rol in deze trilogie. De personages maken niet altijd slimme keuzes, maar gezien de omstandigheden zijn die keuzes niet vreemd.

Jetset

Deel drie lijkt in het begin even een Amerikaanse chicklit te zijn. Het jetset-leventje van Abby in Dubai gaat echter alleen niet over rozen. Drugs, seksuele intimidatie en claims spelen ook een rol in haar modellencarrière. Dat was even switchen, omdat ik juist het meest genoot van het herkenbare en Hollandse karakter van de eerste twee delen. Ik was dan ook wel blij dat Abby weer huiswaarts toog.

Lisette Jonkman geeft haar personages moeilijke dilemma’s in het leven. Hierdoor krijgt de serie meer diepgang en voelen de personages steeds meer aan als bekenden uit je leven omdat je met ze meedenkt en jezelf afvraagt wat jij zou doen in zo’n situatie. Ik las deze drie delen kort achter elkaar. Vooral na het eerste deel wil je al snel verder.

De auteur wisselt steeds van perspectief, waardoor je situaties door de ogen van Abby ziet en door de ogen Ferdi. Hierdoor krijg je meer begrip voor keuzes die ze maken en het is interessant om te lezen hoe ze naar elkaar kijken en over elkaar denken.

De ‘Onbreekbaar’ trilogie is verkrijgbaar via Kobo Plus en de delen zijn ook los te koop als ebook. De serie bestaat uit: ‘Buren with benefits’, ‘Onbegrensde liefde’ en ‘Op gevoel’.Reageer op: Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten