9 maart 2019

Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman

Lisette Jonkman schreef exclusief voor Kobo de ‘Onbreekbaar’ serie. Ik las deze delen alle drie achter elkaar!

‘Onbreekbaar, buren with benefits’ is het eerste deel, waarin Abby en Ferdi de hoofdrol spelen. Abby werkt als bardame bij ‘De kater’ en Ferdi begint aan het studentenleven en stapt meteen in een ontgroening. Ferdi en Abby komen elkaar regelmatig tegen, maar hebben in het begin nog weinig interesse in elkaar. Ferdi is niet dol op vastigheid en Abby lijkt wat stil te staan in haar leven. Ze woont bijvoorbeeld nog steeds in een studentenkamer.

Chicklit met een spannende lading

Abby en Ferdi ontmoeten elkaar steeds weer en als Ferdi te hulp schiet als Abby in een beklemmende situatie zit, krijgen ze gevoelens voor elkaar. Ze willen echter geen vastigheid, dus besluiten ze te scharrelen en elkaar vrij te laten. Allebei hebben ze de nodige bagage met ex-geliefdes. Ferdi zit met zijn manipulerende ex Merle en Abby probeert haar bezitterige ex Tom te vermijden.

In het tweede deel komt de modellencarrière van Abby goed op gang. Abby en Ferdi lijken steeds dichter naar elkaar toe te groeien, tot Abby hem iets te vertellen heeft. Ferdi breekt vervolgens haar hart.

Het derde deel sluit de serie af en heeft ook een licht thriller-aspect. In dit deel reizen we mee met Abby naar Dubai. Ze is namelijk gevraagd als Victoria’s Secret-model, een grote opdracht die (lichamelijk) veel van haar vraagt. Maar het jetset-leventje heeft ook een keerzijde…

Ferdi mist Abby, maar geeft dit niet toe. Hij heeft ook de nodige problemen met de studentenvereniging en heeft spijt van wat hij Abby aangedaan heeft. Hun paden kruisen elkaar weer als Abby diep in een beklemmende situatie zit.

Oude bekenden

Abby en Ferdi niet zijn geheel onbekend voor de fans van Lisette Jonkman. Ze hadden al een bijrolletje in ‘Verkikkerd’ en ‘Verslingerd’. Andersom hebben personages uit die serie nu bijrolletjes in ‘Onbreekbaar’. Je komt ook wat herkenbare situaties tegen, zoals de voorbereidingen voor de Batarun.

De serie begint luchtig en vermakelijk. Zo krijgt Ferdi te maken met een ontgroening. Vanwege de luchtigheid en de humor zit je al snel in het verhaal, maar het blijft niet luchtig. Lisette Jonkman snijdt verschillende thema’s aan. Zo zijn er beklemmende situaties met ex-geliefdes. Maar ook oprechtheid en vergeving in vriendschap en relaties speelt een grote rol in deze trilogie. De personages maken niet altijd slimme keuzes, maar gezien de omstandigheden zijn die keuzes niet vreemd.

Jetset

Deel drie lijkt in het begin even een Amerikaanse chicklit te zijn. Het jetset-leventje van Abby in Dubai gaat echter alleen niet over rozen. Drugs, seksuele intimidatie en claims spelen ook een rol in haar modellencarrière. Dat was even switchen, omdat ik juist het meest genoot van het herkenbare en Hollandse karakter van de eerste twee delen. Ik was dan ook wel blij dat Abby weer huiswaarts toog.

Lisette Jonkman geeft haar personages moeilijke dilemma’s in het leven. Hierdoor krijgt de serie meer diepgang en voelen de personages steeds meer aan als bekenden uit je leven omdat je met ze meedenkt en jezelf afvraagt wat jij zou doen in zo’n situatie. Ik las deze drie delen kort achter elkaar. Vooral na het eerste deel wil je al snel verder.

De auteur wisselt steeds van perspectief, waardoor je situaties door de ogen van Abby ziet en door de ogen Ferdi. Hierdoor krijg je meer begrip voor keuzes die ze maken en het is interessant om te lezen hoe ze naar elkaar kijken en over elkaar denken.

De ‘Onbreekbaar’ trilogie is verkrijgbaar via Kobo Plus en de delen zijn ook los te koop als ebook. De serie bestaat uit: ‘Buren with benefits’, ‘Onbegrensde liefde’ en ‘Op gevoel’.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: