1 maart 2019

Februari vloog voorbij!

Januari ging ontzettend langzaam voorbij, maar de dagen van februari trokken een sprintje. De maand was kort, maar er gebeurde veel! Tijd voor een terugblik!

Ik las tien boeken, waarvan een deel buiten in het zonnetje! Best bijzonder, want februari was jarenlang toch wel mijn “leesdip-maand”, maar dat tij is dus gelukkig gekeerd! We hadden daarnaast achter de schermen groot onderhoud aan mijn blog, waarna ik even moest wennen aan de blokken in WordPress. Ook deelde ik weer enkele boekentips uit op Hebban als Boekentipper.

Wat las ik in februari

 1. De schoolfabriek van Sophie van den Enk & Eva Munnik (klik)
 2. Verschijning van Joany de Vries (klik)
 3. Onder invloed van Tamara Onos (klik)
 4. Onbreekbaar: buren with benefits van Lisette Jonkman
 5. Onbreekbaar: onbegrensde liefde van Lisette Jonkman
 6. De experimenten van Marion Pauw (klik)
 7. Onbreekbaar: op gevoel van Lisette Jonkman
 8. We zijn hier niet in China van Silvia Witteman
 9. Spoetnik van Martijn Neggers (klik)
 10. Moeder van glas van Roos Schlikker

Boek 3 en 6 kreeg ik toegestuurd als recensie-exemplaar. Boek 2 kocht ik zelf en de overige boeken las ik via Kobo Plus. Het mooiste boek van februari vond ‘De experimenten’ van Marion Pauw. Dit boek maakte diepe indruk op me. Het meest verrassende boek vond ik ‘Spoetnik’ van Martijn Neggers. De leeservaringen van de ‘Onbreekbaar-trilogie’ en ‘Moeder van glas’ komen binnenkort online op mijn blog!

Boekenbingo update

 1. Pekingeend bij nacht van Sylvia Witteman (columbundel)
 2. De eerste priesteres van Jacqueline Zirkzee (historische roman van Nederlandse auteur)
 3. Kerstbelofte van Chantal van Gastel (boek waarin kerst centraal staat)
 4. Lawinegevaar van Suzanne Vermeer (boek waarin vakantie centraal staat)
 5. Spoetnik van Martijn Neggers (dit boek las ik in één leessessie uit)
 6. Onbreekbaar: op gevoel (dl 3) van Lisette Jonkman (derde deel van een serie)
 7. De experimenten van Marion Pauw (voor dit boek bleef ik een halve nacht op)

Bloggen met blokken

In februari is er flink gewerkt achter de schermen van Leesdame. De site laadt sneller, de lay-out is wat strakker geworden en er zijn plug-ins gerepareerd/vervangen. Daarnaast kreeg ik ook de grote WordPress update, dus ook de nieuwe editor! Het was eventjes wennen, maar ik vind het bloggen met ‘de blokken’ nu echt lekker en relaxt werken!

Bij deze dan ook bedankt voor al dit technische werk lieve Rik! Jij kan mijn site achter de schermen letterlijk en figuurlijk lezen en schrijven en dankzij jou kan ik hier mijn ei kwijt! Knuffel!

Claar…

In februari kreeg ik het berichtje dat Claar was overleden. Dit zag ik aankomen, maar toch was het even schrikken en slikken. Claar kende ik al sinds Dizzie.nl (2008) en we bleven elkaar volgen. Claar was boekverkoopster en sprak via social media altijd vol liefde over de boeken die ze las en besprak. Ze was een geliefde en hartelijke vrouw! Rust zacht lieve Claar!