9 februari 2019

Verschijning van Joany de Vries

Ik las het boek van vriendin Joany de Vries. Ik ben van het begin af aan betrokken geweest bij het schrijf- en uitgeefproces, dus was erg benieuwd naar het resultaat!

Jeanne Weeber is de dochter van een bekende Youtube-ghosthunter. Samen met een team reizen ze rond om spooklocaties te onderzoeken. Als ze een opdracht krijgen uit Nederland, besluit Jeanne deze opdracht stiekem aan te nemen. Jeanne weet dat haar moeder uit Nederland komt en dit is haar kans op antwoorden! Maar dan beseft Jeanne dat ze te maken heeft met een echt bovennatuurlijk mysterie…

Bovennatuurlijk

De vader van Jeanne en teamleden Mirza en Nick reizen ook naar Nederland. Pa is niet heel erg blij met de acties van zijn dochter. Ook vriendin Elvan komt naar Nederland en Wietse (de jongen bij wie Jeanne mag logeren) sluit zich ook bij de groep aan. Jeanne maakt van alles mee in Nederland wat niet echt te verklaren valt. Zoals een op hol geslagen kudde wisenten, een vreemde kat en grimmige nachtmerries.

‘Verschijning’ is een bovennatuurlijk verhaal vol ya-fantasy elementen geschreven in een moderne schrijfstijl, die jonge lezers zeker zal aanspreken! Joany de Vries gebruikt veel metaforen en verstopt knipoogjes tussen de regels naar clich├ęs uit het YA-genre. Verder valt me op dat er veel verwijzingen zijn naar moderne zaken, zoals Etsy en Wattpad.

Geen oordeel

Ik lees over het algemeen nooit ya-fantasy, dat maakt het lastig om dit boek te recenseren. Daarbij ken ik de schrijfster vrij goed, zo goed, dat ik er te dicht op zit, om nog objectief naar dit boek te kunnen kijken. Recenseren laat ik over aan de ya-bloggers, zij zijn beter thuis in dit genre dan ik. Ik kies er dus bewust voor om het neutraal te houden, maar omdat ik Joany een plek op mijn blog gun en haar boek deel uitmaakte van mijn leesleven, kies ik voor deze middenweg!

Ik raad ‘Verschijning’ aan als je houdt van ya-fantasy met bovennatuurlijke zaken. En uiteraard ook als je kennis wilt maken met de moderne en luchtige schrijfstijl van Joany de Vries!