Onder invloed van Tamara Onos

Onder invloed cover

‘Onder invloed’ is het debuut van Tamara Onos. De subtitel ‘Renske Nijland 1’ laat ons al meteen weten dat er nog een opvolgend deel zal verschijnen.

Renske Nijland stuit in natuurgebied de Havikerwaard op twee vissers, één van deze vissers is verdronken. De politie zegt kort en krachtig dat dit een verdrinkingsdood is, dat de visser dronken was en niets anders. Maar Renske (expert op het gebied van gevaarlijke stoffen) denkt daar heel anders over en ze gaat zelf op onderzoek uit. Volgens haar zit er iets in het water wat er niet hoort te zitten.

Snelle wisselingen van perspectief

Naast Renske Nijland zitten in ‘Onder invloed’ meer belangrijke personages. Zoals Jeffrey, een populaire jongen op school, maar dan wel eentje met een foute reputatie. Hij zoekt contact met Stijn, de zoon van Renske Nijland. Stijn voelt zich eerst vereerd, maar voelt zich later steeds meer onder druk staan.

Politieman Marcel en zijn collega Sara worden een beetje moe van het gedram van Renske over de dode visser. Ze hebben wel iets anders aan hun hoofd, ze vinden namelijk een dood lichaam bij de wijngaardenier. Marcel deelt een stukje geschiedenis met Renske. Hij kent haar langer dan vandaag en hij vindt haar drammerig. Toch trekken ze steeds weer naar elkaar toe.

Kort en krachtig

Deze softe thriller is kort en krachtig geschreven. De gebeurtenissen volgen elkaar heel snel op. In één middag had ik dit boek dan ook uit. Hoewel het boek een thriller is, voelde ik nergens écht spanning. Dit komt omdat er naar mijn mening te weinig ruimte is gemaakt voor onderhuidse spanning.

De auteur schrijft heel beeldend, de omgeving is bijvoorbeeld haarscherp neergezet. De Havikerwaard en de omgeving van de IJssel bijvoorbeeld. Maar ook plekjes als de Posbank en de Lappendeken komen voorbij. Ook voor personage Renske Nijland is veel aandacht. Met flashbacks krijg je een kijkje in haar verleden, zo wordt het duidelijk waarom ze zo drammerig reageert over de dode visser.

Soft

Zoals ik al schreef is het een softe thriller, maar wel eentje die lekker doorleest. Het werk van Renske Nijland is erg interessant. Hoe zij bijvoorbeeld de bron van eventuele gevaarlijke stoffen opspoort en analyseert. Tamara Onos is zelf arbohygiënist en veiligheidsdeskundige, het is leuk dat ze dit gegeven terugbrengt in haar boek.

Renske Nijland is een leuk personage en ik ben dan ook benieuwd hoe verhoudingen zich gaan ontwikkelen in een opvolgend deel. Ik hoop dan wel op wat meer onderhuidse spanning!


Reageer op: Onder invloed van Tamara Onos

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten