4 oktober 2022

Op tijd terug

Dit is een film van de Videoland Academy. Een groep nieuwe filmmakers krijgen de ruimte en begeleiding voor het maken van films.

Olivia heeft het gezellig met Lars. Althans, totdat Lars helemaal opgaat in het schrijven van zijn boek en Olivia domme dingen zegt en doet en daar dan weer spijt van krijgt. Maar dan ontdekt Olivia dat ze terug kan reizen in de tijd en foutjes kan herstellen. Dat werkt als een tierelier, maar bij elk foutje dat ze weet te herstellen ontstaat er weer een nieuw probleem waarvoor ze terug in de tijd moet…

Een leuke frisse film

Het is een korte film, van nog geen uur, dus ideaal voor het slapengaan! Het is een feelgood-verhaal en het kijkt dan ook lekker gemakkelijk weg! Daarbij vond ik het verhaal ook erg verfrissend. Op een leuke manier geven de makers Olivia de mogelijkheid om terug te reizen in de tijd om foutjes te herstellen. Maar je ontdekt al snel dat het niet zo simpel is om de geschiedenis te herschrijven, want bij elk herstel veroorzaakt Oliva nieuwe gecompliceerde problemen. De acteurs hebben duidelijk plezier in hun rol en hun bedoeling was duidelijk.

De scènes waarbij Olivia terugreist zien er niet overdreven uit en ze voelen niet aan als herhalingen. De makers grijpen op tijd in en geven op het eind een leuke twist aan het verhaal.