Opgesloten van Zine Jonson

Nee, dit is geen nieuwe auteur, achter Zine Jonson zit de bekende Nederlandse schrijfster Isa Maron verstopt. ‘Opgesloten’ is alleen digitaal verkrijgbaar. Het is ook niet echt een dik boek, in een avond lees je ‘m wel uit.

Fay heeft eindelijk de liefde van haar leven gevonden in de charmante Paul. Na een paar maanden provisorisch samenwonen in haar appartement in Amsterdam besluiten ze samen een huis te kopen. Het wordt een huis vlakbij de kust. Fay is gelukkig met Paul. Maar eenmaal in het nieuwe huis slaat alles radicaal om…

Een grimmige wending

Het verhaal lijkt luchtig en de opbouw geeft eerst het gevoel dat je meer een roman leest dan een thriller, al weet je door de proloog wel beter… Maar goed, het gaat in dit deel wel goed in Fay’s leventje. Naast haar relatie met Paul heeft ze ook een fijne vriendschap met Maxime. Maar dan komen de haarscheurtjes tevoorschijn. Het gaat niet lekker op Fay’s werk en sinds alles in kannen en kruiken is met het nieuwe huis doet Paul afstandelijk.

Dan begint deel 2 van het verhaal. Belangrijke personages veranderen radicaal van karakter. Paul is helemaal niet zo fantastisch, hij heeft een duistere kant en slechte bedoelingen. En zelfs haar beste vriendin heeft een dubbele agenda. Ineens wordt ‘Opgesloten’ een ongemakkelijke en beklemmende thriller.

Een vrij snel tempo.

Het tweede deel liet me op het puntje van mijn stoel zitten, ik wilde het boek graag uitlezen voor het slapengaan en de beklemmende sfeer in het boek gaf mij bij vlagen een ongemakkelijk gevoel.

Toen ik het boek uit had, kreeg ik echter wel het gevoel dat de auteur veel meer had willen vertellen, maar dat die ruimte er niet was en dat er daardoor veel geschrapt is, zodat het allemaal past. Vooral de overgang van het eerste deel naar het tweede deel gaat vrij abrupt. En het einde lijkt veelbelovend, maar wordt vervolgens zo snel afgewerkt dat ik het idee had dat ik pagina’s miste. Wel is er ruim aandacht voor de dreiging en de spanning in Fay’s situatie. Ik leefde met haar mee en voelde ook haar wanhoop, machteloosheid en onbegrip.

‘Opgesloten’ is een thriller met een interessant thema en interessante karakters. De spanning is er, de verrassende wendingen zijn er ook. Maar het tempo gaat in het tweede deel gewoonweg te snel, er mist iets, alsof je als lezer stukken overslaat en daarmee verliest het verhaal af en toe ook de geloofwaardigheid. Dat is jammer! Met meer ruimte was dit verhaal gewoon beter tot zijn recht gekomen.


Reageer op: Opgesloten van Zine Jonson

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten