Opstaan aankleden niet doodgaan van Hanna Bervoets

opstaan aankleden niet doodgaan coverDe laatste columnbundel van Hanna Bevoets, was ‘Leuk zeg doei’ en die heb ik in één keer uitgelezen en dat was best verzadigend op de een of andere manier. Chocola is heel lekker, maar een grote reep heb je er ook genoeg van. Breek je de reep in stukjes, dan heb je daar een paar dagen plezier en blijft de chocola lekker.

Dus, dat deed ik ook met haar nieuwste columnbundel: ‘Opstaan aankleden niet doodgaan’. Ik ‘hakte’ deze bundel in stukjes en las ik elke avond voor het slapengaan enkele columns. Zo bleef het leuk en tussendoor las ik een ander boek.

Deze bundel zit weer vol herkenbare columns. Met zoals je gewend bent: heerlijke creatieve zinspelingen van Hanna en een inkijkje in haar gedachten over alles. Ik vroeg me af waarom ik Hanna zo goed vond en vooral waarom ik haar columns zo herkenbaar vond. Wel, het antwoord is simpel! Hanna en ik zijn even oud. We delen dus dezelfde herinneringen aan onze kindertijd, zoals de tv programma’s die we als kind keken (Telekids, Full House) we droegen dezelfde soort kleding, omdat we in dezelfde tijd tiener waren. We denken over veel dingen hetzelfde. En als ik dus iets lees van Hanna, dan is het een feest van herkenning en constant een “o ja” gevoel.

Zo zit bijvoorbeeld Hanna in de trein als er een jong meisje binnenkomt en vraagt of de reizigers mee willen werken aan een enquête. Een norse meneer weigert en reageert ook heel vijandig. De andere reizigers, inclusief Hanna, reageren enthousiast en werken gemotiveerd mee, ook al wil Hanna eigenlijk liever niet meedoen. Vond ik herkenbaar. Als ik iemand heel nors zie reageren, wil ik het juist rechttrekken door juist wel mee te werken, omdat zo’n meisje er ook niks aan kan doen.

En er stond ook een hele leuke column in over vrijheid. Dat we eigenlijk heel veel vrijheid hebben, maar er niks mee doen. Je zou gewoon een winkel in kunnen stappen, dure kleding kunnen passen, gewoon omdat het kan en niemand je tegenhoudt. Je kan in plaats van naar je werk ook gewoon besluiten om met de trein naar de Efteling te gaan en daar lekker alleen in het sprookjesbos te gaan wandelen. Niemand zou je tegenhouden, je kan het doen én toch doe je het niet! Herkenbaar. Het leven is vaak een strijd tegen de vrijheden die je hebt… dat vond ik een mooie vondst.

Deze en nog veel meer leuke (en herkenbare) columns vind je in haar nieuwste bundel. Vijf sterren natuurlijk. Omdat het gewoon té leuk is!


4 reacties

Reageer op: Opstaan aankleden niet doodgaan van Hanna Bervoets

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten