Spotlight van Joyce Spijker

spotlight coverEen Hollandse society-thriller… Spotlight speelt zich namelijk af in de wereld van de Nederlandse film!

Het verhaal gaat over twee actrices. De oudere Nora, die al heel veel op haar cv heeft staan en kast vol met gouden kalveren heeft. Alleen komt Nora moeilijk aan de bak. Nederlandse filmprojecten zetten namelijk liever in op jonger en nieuw talent. Kim is jong, ze is topmodel en wil het graag maken als actrice. Zij krijgt de hoofdrol in dé filmbelofte van het jaar: Spotlight. Maar Nora pikt het niet en eist ook een rol in deze film en daar heeft ze alles voor over…

Voor de camera zijn deze twee vrouwen stralend en succesvol. Maar buiten de camera hebben ze ieder zo hun eigen problemen en zorgen. Nora kampt met serieuze financiële problemen en een akelige stalker. Kim lijkt een gelukkig leven te leiden, maar kampt met een hevige werkdruk en zorgen over haar ouders. Ook ontmoet ze een nieuwe liefde: Eric… En Eric is weer de ex van Nora. Daardoor wordt de haat en nijd tussen Nora en Kim nog groter.

Nora lijkt op het eerste gezicht een loeder wat manipuleert om haar zin te krijgen. Maar dat is de buitenlaag, het is haar overlevingsstrategie. Onder die laag zit de echte Nora: een sombere en eenzame vrouw die simpelweg verlangt om weer te schitteren als filmster. Kim is een onbevangen meisje, ze is aardig en dat ook oprecht. Ook zij heeft haar eenzame en ongelukkige moment. Aan het eind van het boek kun je jezelf bijna gelukkig prijzen dat je geen BN-er bent.

Spotlight leest heerlijk weg. Dat komt omdat Joyce Spijker een vlotte pen heeft en het verhaal soms bijzondere wendingen meegeeft. De hoofdstukken gaan om en om. Dan over Nora en dan over Kim. Dit geeft een completer beeld van wat er zich afspeelt tussen deze twee mensen. Het  verhaal geeft ook een leuk kijkje achter de schermen bij het opstarten van het nieuw filmproject en natuurlijk de typische Hollandse society feestjes. Wat ik ook leuk vond waren de wat venijnige zinspelingen die af en toe tussendoor voorbijkwamen. Zo moest ik lachten toen ik las dat de visagist van een talkshow tegen Nora zei: ‘zo doen we dat bij Patricia Paay ook’…

Toen ik het uit had, moest ik echt even alles laten bezinken. Een klein nadeel vond ik het einde. Ineens was het verhaal klaar. En dat ging best snel vond ik. Ik hoopte dat er nog wat pagina’s kwamen, maar het was toch echt afgelopen. Ik had namelijk nog wat vragen waar ik antwoord op zocht. Maar goed, dat is een klein detail… Spotlight is zeker een aanrader voor de aankomende donkere dagen!


1 reactie

Reageer op: Spotlight van Joyce Spijker

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten