25 maart 2012

Panorama West van Wanda Bommer

panorama west cover

Panorama West speelt zich af op Terschelling tijdens oud en nieuw. Grauw en koud dus. Een gezin, met aanhang en kleinkinderen logeren samen in Panorama West…

Martijn is de vriend van Francis en mag ook mee. Helaas moeten zij het huisje delen met het gezin van Francis’ zus Gemma. Ze komen letterlijk stoelen tekort. De sfeer is vaak gespannen. Francis loopt met een geheim rond en Martijn komt er maar niet achter waarom de sfeer vaak te snijden is in de familie van Francis. Ondertussen gaan de dagen op Terschelling voorbij. Elke dag gebeurd er wel wat in negatieve zin.

Wat ik opvallend vond aan Panorama West is dat Wanda Bommer heel gedetailleerd alles beschrijft. Hiermee krijg je het idee dat je er zelf bij bent.  Panorama West gaat over verstikkende geheimen, gespannen familiebanden en het verbijten van emoties. Dit allemaal op een ijskoud Terschelling.

Met gepaste sfeer schrijft Wanda Bommer vlot naar het einde toe waar ik verrast de ontknoping las. Een spannende roman met vooral veel onderhuidse spanning. Als lezer vraag je jezelf constant af wanneer de bom gaat barsten.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: