25 maart 2012

The Hungergames

hunger games film bioscoop

The Hungergames…. Ik zit er nog vol van! Wat een mooie boekverfilming. Misschien wel de mooiste boekverfilming die ik tot nu toe gezien heb.

Ik zal waarschijnlijk niet zo objectief zijn, want ik ben een grote fan van De Hongerspelen-trilogie, dus echt kritisch heb ik niet gekeken. De film duurde bijna 2,5 uur… En echt, het had 4 uur mogen duren! Ik heb mij geen seconde verveeld. Jennifer Lawrence speelde een geloofwaardige Katniss Everdeen. Ik zag gewoon echt de Katniss zoals ik haar had voorgesteld in de boeken.

De muziek was ook heel mooi en speelde goed in op de emoties. Een van de beste scenes vond ik de hallucinaties van Katniss nadat ze is gestoken door de gevaarlijke bijen. Dat hebben ze heel mooi gefilmd. Met bijzondere effecten, waardoor je heel dicht bij het gevoel van Katniss komt.

Natuurlijk zit er ook een moraal in deze film. Want ja…. Het is best gruwelijk dat het Capitool zulke Hongerspelen organiseert waarbij kinderen met elkaar moeten strijden op leven en dood én dat die Spelen worden gebracht als een grote televisieshow. Maar… als kijker ben je eigelijk net zo erg als het volk van Panem… Want je zit heel geboeid naar het dodelijke spel in de Arena te kijken.

The Hungergames is een aanrader! Het boek is zeer goed verfilmd en ik ben zeer onder de indruk van de gehele film. En last but not least: het zegt ook iets over jezelf!

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: