14 maart 2012

Verboden vruchten van Heleen van Royen

verboden vruchten cover

Voor de duidelijkheid: ik heb niks tegen Heleen persoonlijk. Ze is heel aardig, ook tegen mij (nog wel haha). Ze is stoer, ze trekt zich niks aan van de hele wereld, maar toch heeft ze een klein hartje. Heleen is gewoon Heleen.

Maar Verboden vruchten… Je krijgt het boek bij Kruidvat als je twee actieproducten koopt. En laten we eerlijk zijn: gratis = leuk! Nou moet ik toegeven, Verboden vruchten begint best leuk. Yvonne wordt 40 en krijgt van haar kinderen een bijzonder cadeau: een GBF (gay best friend) en precies tot dat stukje is het leuk.

Dan gaat het mis en gebeurd er hetzelfde als bij De mannentester: het verhaal verliest de kracht en de geloofwaardigheid. Jammer! Maar eerlijk is eerlijk: dat had ik ook wel een beetje verwacht.

Volgens Heleen zou Verboden vruchten Nederland aan het lezen kunnen krijgen…. Tja. Ik ben niet zo verlegen aangelegd, dus de sexuele praat in het verhaal stoort me niet zo. Ben vrij openminded. Maar goed, ik ben niet ‘heel Nederland’ en als ik deze opdracht zou krijgen, dan had ik toch een heel ander verhaal geschreven. En dan kom ik bij de vraag: wat zou een uitgever zeggen als ik dit boek had geschreven en niet Heleen? Ik denk dat het lachend in de papierbak zou worden gegooid… Want in sommige gevallen kleeft er (helaas) meer waarde aan de naam op de kaft, dan aan de kwaliteit van het verhaal zelf.

Beetje kritisch vandaag, maar het is mijn mening. Ik zou zeggen: lees het lekker zelf en vorm je eigen mening. Laat je niet weerhouden door mij!

2 reacties

 • 15 maart, 2012 om 00:54
  Anonymous

  Ondanks dat ik het boek niet gelezen heb van Heleen van Rooyen, ben ik het wel met je eens dat in sommige gevallen er meer waarde kleeft aan een naam op een kaft dan de kwaliteit van het verhaal. Ik vind dat ook met Saskia Noort en ook haar laatste boek heb ik niet gelezen, mede door bovenstaand verhaal en ook door de vele slechte reacties. Je hebt me trouwens nu wèl nieuwsgierig gemaakt en morgen maar even kijken of het boek nog in voorraad is bij de Kruidvat. Je hebt weer een interresante blog geplaatst Loen en ik heb het met genoegen gelezen. Liefs, Mieke • 15 maart, 2012 om 17:44
  Leesdame

  Lieve reactie Mieke 🙂
  Dank je wel!Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: