Verboden vruchten van Heleen van Royen

verboden vruchten coverVoor de duidelijkheid: ik heb niks tegen Heleen persoonlijk. Ze is heel aardig, ook tegen mij (nog wel 😉 ). Ze is stoer, ze trekt zich niks aan van de hele wereld, maar toch heeft ze een klein hartje. Heleen is gewoon Heleen.

Maar Verboden vruchten… Je krijgt het boek bij Kruidvat als je twee actieproducten koopt. En laten we eerlijk zijn: gratis = leuk! Nou moet ik toegeven, Verboden vruchten begint best leuk. Yvonne wordt 40 en krijgt van haar kinderen een bijzonder cadeau: een GBF (gay best friend) en precies tot dat stukje is het leuk.

Dan gaat het mis en gebeurd er hetzelfde als bij De mannentester: het verhaal verliest de kracht en de geloofwaardigheid. Jammer! Maar eerlijk is eerlijk: dat had ik ook wel een beetje verwacht.

Volgens Heleen zou Verboden vruchten Nederland aan het lezen kunnen krijgen…. Tja. Ik ben niet zo verlegen aangelegd, dus de sexuele praat in het verhaal stoort me niet zo. Ben vrij openminded. Maar goed, ik ben niet ‘heel Nederland’ en als ik deze opdracht zou krijgen, dan had ik toch een heel ander verhaal geschreven. En dan kom ik bij de vraag: wat zou een uitgever zeggen als ik dit boek had geschreven en niet Heleen? Ik denk dat het lachend in de papierbak zou worden gegooid… Want in sommige gevallen kleeft er (helaas) meer waarde aan de naam op de kaft, dan aan de kwaliteit van het verhaal zelf.

Beetje kritisch vandaag, maar het is mijn mening. Ik zou zeggen: lees het lekker zelf en vorm je eigen mening. Laat je niet weerhouden door mij!


2 reacties

 • 15 maart, 2012 om 00:54
  Anonymous zegt:

  Ondanks dat ik het boek niet gelezen heb van Heleen van Rooyen, ben ik het wel met je eens dat in sommige gevallen er meer waarde kleeft aan een naam op een kaft dan de kwaliteit van het verhaal. Ik vind dat ook met Saskia Noort en ook haar laatste boek heb ik niet gelezen, mede door bovenstaand verhaal en ook door de vele slechte reacties. Je hebt me trouwens nu wèl nieuwsgierig gemaakt en morgen maar even kijken of het boek nog in voorraad is bij de Kruidvat. Je hebt weer een interresante blog geplaatst Loen en ik heb het met genoegen gelezen. Liefs, Mieke

  Ikhartje(1) deze reactie

  Anonymous Beantwoorden

 • 15 maart, 2012 om 17:44
  Leesdame zegt:

  Lieve reactie Mieke 🙂
  Dank je wel!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Verboden vruchten van Heleen van Royen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten