9 januari 2022

Parijs van Kiki van Dijk

Parijs cover

Een verlate kerstthriller, die je eigenlijk ook prima de rest van het jaar kunt lezen! Je ziet al aan de kaft en de titel: we gaan naar Frankrijk!

Mika werkt als journaliste, ze maakt zich zorgen om haar tweelingzus Abby. Zij woont en werkt in Parijs, maar lijkt onbereikbaar te zijn. Dit is Mika niet gewend en daarom reist ze net voor kerst naar deze wereldstad. Daar kan ze Abby nog steeds niet vinden, ze schakelt de politie in.

De Eiffeltoren in de sneeuw

In Parijs wordt kerstavond gevierd, duizenden lichtjes en een dikke laag sneeuw versieren de stad. Maar Mika boeit het niet, ze wil dat haar zus gevonden wordt, maar samen met de politie doet ze een gruwelijke ontdekking. Abby bleek een avontuurlijk leven te leiden en ging om met diverse mannen, die op het eerste gezicht niet allemaal betrouwbaar lijken.

Het verhaal schakelt snel in tijd. Vrij snel zijn we een jaar verder, maar is niets meer wat het lijkt. Nog steeds heeft Mika twijfels en ze besluit wederom terug naar Parijs te gaan op zoek naar antwoorden. Vanaf dit punt wordt het verhaal ook spannender en krijgt alles meer vaart.

Onderhoudend en prettig te lezen

Er wordt rustig de tijd genomen om de personages te introduceren en er is ruim aandacht voor de omgeving. Je wandelt echt mee door Parijs, deze stad komt echt tot leven in het verhaal. Eerst leek het alsof alles te snel was opgelost, maar dat was gelukkig schijn, er zaten nog wat addertjes onder het gras. Hierdoor bleef het gissen tot het laatste hoofdstuk hoe alles precies in elkaar stak. Het was net wat anders dan ik had verwacht, maar als ik terugdenk stonden er her en der toch wel wat hints in het boek.

Ik had al wel eens eerder een novelle gelezen van Kiki van Dijk. maar ‘Parijs’ is mijn eerste gewone thriller van haar. Kiki van Dijk schrijft zomer- en winterthrillers die zich afspelen op toeristische trekpleisters. ‘Parijs’ is onderhoudend geschreven en het las fijn. Ik vond het kwalitatief ook veel beter dan de vakantiethrillers van Suzanne Vermeer en Noortje Brink. Ik ga zeker in de toekomst meer boeken van Kiki van Dijk lezen!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: