8 februari 2020

Peddelen en proosten van Marijke Vos

‘Peddelen en proosten’ is het allereerste deel van de nieuwe feelgood-serie: ‘De wedding planner’. Deze serie schrijft Marijke Vos exclusief voor Kobo.

Tessa raakt haar baan bij een vervoersbedrijf kwijt en ook met haar vriend loopt het niet lekker af. Single en werkeloos komt ze aan op de bruiloft van vriendin Feline. Daar ontmoet ze weddingplanner Maartje. Maartje is een toffe meid, maar ook een chaoot. Tessa is van de structuur en goede planning en deze eigenschappen komen goed van pas als Maartje met haar handen in het haar zit.

Sprankelend en een leuke insteek

Hoofdpersoon Tessa staat aan het begin van nieuwe keuzes in haar leven en als ze helpt met het oplossen van problemen op het huwelijk van Feline krijgt Maartje een idee… Tessa als collega-weddingplanner! Tessa moet daar eerst nog wat aan wennen, maar waarom zou ze er niet voor gaan?

Het eerste deel van ‘De wedding planner’ is kort, maar krachtig! In drie kwartier las ik het uit, maar ik kreeg al wel meteen een goed beeld van het verhaal, de hoofdpersoon en de (knusse) sfeer die ik zo graag terugzie in boeken van Marijke Vos.

Wat ik vooral prettig vond aan dit eerste deel, was dat het helemaal niet leest als een intro of aanloop, er gebeuren in dit (korte) verhaal al genoeg leuke dingen. Zoals een tocht in een krakkemikkige boot in de Amsterdamse grachten. Er worden her en der ook wat losse eindjes achtergelaten waarbij het antwoord vast en zeker in één van de opvolgende delen wordt gegeven.

Kobo Original

‘De wedding planner’ is exclusief geschreven voor Kobo. De eerste twee delen zijn al verkrijgbaar als los ebook, of via Kobo Plus. Vanaf nu zal er elke maand één opvolgend deel uitkomen. In totaal zal deze serie uit acht delen bestaan.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: