Januari 2020: veel lezen, de maan en Virgin River

De eerste maand van het jaar ging snel voorbij. Ik vind januari een lastige maand. Een beetje de maandag van het jaar zeggen sommige mensen, daar ben ik het wel mee eens. Het was ook zo grauw en regenachtig steeds, alsof het jaar ook niet echt wakker wilde worden. Maar goed, de kop is eraf! Tijd om aan de rest van het jaar te beginnen.

In januari las ik negen boeken uit, waarvan acht van Nederlandstalige auteurs. Ik begon met Virgin River op Netflix en zat meteen in het verhaal! Daarnaast volgde ik wat adviezen op van de maankalender die bij mij boven bed hangt.

Wat ik las…

 1. De donkere dagen van diverse auteurs (klik)
 2. Vrouwen zonder genade van Camilla Läckberg (klik)
 3. Zomerkind van Tamara Postma
 4. Het duivelskind van Maria Genova & Angel van der Vecht (klik)
 5. In retraite van Carla de Jong (klik)
 6. Like me! van Caja Cazemier (klik)
 7. Iets van mij van Caja Cazemier
 8. Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck (klik)
 9. Peddelen en proosten van Marijke Vos

Alle boeken behalve ‘Vele hemels…’ las ik via Kobo Plus. Ik vond Caja Cazemier een leuke ontdekking trouwens! Ze schrijft voor verschillende doelgroepen, variërend van brugklassers tot scholieren uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De twee boeken die ik van haar las vond ik erg mooi!

Het mooiste boek in januari was ‘Vele hemels boven de zevende’ van Griet op de Beeck. De grootste tegenvaller vond ik ‘Zomerkind’ van Tamara Postma. Ik werd door de omslagtekst heel nieuwsgierig, maar ontdekte al snel dat ik een sappig niemendalletje aan het lezen was vol clichés en onlogische wendingen.

Wat ik keek

Na wat scrollen op de hoofdpagina van Netflix (dat scrollen kan ik echt heel lang volhouden) ontdekte ik Virgin River. Dat leek me wel wat! Gemoedelijk, een verpleegster die opnieuw begint in een klein dorpje bij een norse huisarts. Al gauw zat ik helemaal in het verhaal! Ik kijk nu elke avond uit naar weer een aflevering.

Daarnaast ik heb na maanden de Gilmore Girls weer opgepakt, heerlijk voor tussendoor, als ik iets herkenbaars en makkelijks wil kijken. Ik heb ook een poging gedaan om de Netflix-serie Ares te volgen, maar jeetje, wat is dit een donkere serie zeg. Het verhaal is ook erg vaag. Het lijkt meer om de effecten (zoveel mogelijk in het donker filmen haha) te draaien dan om het verhaal. Maar wie weet, misschien als ik doorzet en meer afleveringen kijk…

De maankalender

Aan de muur hangt de maankalender van Lieke en Letteke van Lexmond. Oftewel, de ‘moonsisters mooncalendar’. Maar ja, ik hou het lekker bij Nederlands, dus maankalender 😉

Ik vind het interessant om er op een nuchtere manier naar te kijken. Tijdens afnemende maan wordt bijvoorbeeld geadviseerd om op te ruimen en schoon te maken. Toevallig heb ik op die dagen flink schoongemaakt en ben ik een middag bezig geweest met het wegdoen van papierwerk. Maar dan vraag ik me af: deed ik dat omdat dit gedrag past bij de afnemende maan, of omdat ik dit las op de kalender en dit onbewust in mijn hoofd had geplant: “misschien moet ik vandaag inderdaad maar eens die papieren op gaan ruimen…”. Eigenlijk plant je met zo’n advies een zaadje in iemands gedachten naar mijn mening.

Het is echter ook leuk om dingetjes uit te testen en om te spelen met de info die je krijgt. Bij afnemende maan kun je vlekken goed verwijderen. Je haar verven moet juist bij wassende maan, want dan pakt de kleur beter. Wacht eens even… Als ik dat nou eens omdraai! Ik laat mijn haar verven met afnemende maan, zodat bij het uitspoelen géén vlekken achterblijven op mijn hoofdhuid! Ik moet toegeven, ik had dit keer inderdaad geen donkere randjes en vlekken op mijn hoofdhuid. De verf pakte overigens net zo goed op mijn haar als altijd.

Tijd voor februari

Ik ga deze maand lekker verder met de nieuwe serie van Marijke Vos. Ik ga ‘Serpent’ lezen van Carla de Jong en de rest zie ik vanzelf op mijn pad verschijnen!

Is jouw leesjaar goed begonnen?


4 reacties

 • 2 februari, 2020 om 11:41
  zwartraafje zegt:

  Virgin River is een fijne serie hé. Ik was er heel benieuwd naar vermits ik de eerste vijf delen uit de reeks van Robyn Carr gelezen heb en nieuwsgierig was naar hoe ze het zouden uitwerken. Zouden ze één boek per aflevering nemen, één boek per seizoen of nog iets helemaal anders? Uiteindelijk bleken ze meerdere delen te verweven in het eerste seizoen en ik heb er enorm van genoten.

  Ikhartje(1) deze reactie

  zwartraafje Beantwoorden

  • 3 februari, 2020 om 20:34
   Leesdame zegt:

   Ja, ik vind het een heerlijke en ontspannende serie om te volgen voor het slapengaan. Ik heb de boeken (nog) niet gelezen, maar het lijkt me wel leuk omdat ooit eens te gaan doen. Wel nog even uitzoeken wat de juiste volgorde is dan.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 2 februari, 2020 om 18:54
  Annelies zegt:

  Ik vond Virgin River ook een hele leuke serie. Hopelijk komt er snel een tweede seizoen!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

  • 3 februari, 2020 om 20:35
   Leesdame zegt:

   Ja dat zou een fijn vooruitzicht zijn, maar volgens mij komt dat wel goed 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Januari 2020: veel lezen, de maan en Virgin River

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten